Bas Muijs

Voetbalvrouwen, Snuf de hond, GTST, Yab Yum, Costa!, RTL Sterrenteam, Boeing Boeing, Kameleon.

Film & TV

Bas Muijs volgde naast de lerarenopleiding op de Haagse Hogeschool een theateropleiding bij theaterschool Rabarber in Den Haag toen hij in 1999 werd gevraagd voor de rol van Stefano Sanders in de soapserie Goede tijden, Slechte tijden. Na zeven seizoenen besloot hij in 2005 de serie te verlaten om andere rollen te kunnen spelen en in meer acteerdisciplines actief te zijn. Niet alleen in de soap, maar ook op het witte doek en in het theater. Muijs hoofdrollen in de televisieseries Costa! (2004-2005), Voetbalvrouwen (2007-2009), Pauwen en Reigers (2008-2009, dubbelrol), Snuf de Hond en de jacht op Vliegende Volckert (2008) en in de films Snuf de Hond in oorlogstijd (2008), Mijn vader is een detective (2009), Als je verliefd wordt (2012, dubbelrol) en Heksen bestaan niet (2014).

Recent was hij te zien in de televisieserie De Kameleon.

Theater

Bas begint in zijn studietijd met het maken van cabaret. Samen met zijn veel te vroeg overleden vriend Maurice Scheermeijer vormt hij het duo Scheermuijs, waarmee hij regelmatig optreedt. Tegelijkertijd volgt Bas de theateropleiding bij theaterschool Rabarber in Den Haag. In de daaropvolgende jaren speelt hij de stukken Romeo en Julia, Het monster van Frankenstein, Exercices de style (allen in het Theater aan het Spui) ADO/Ajax, Ik beken (beiden locatietheater), Alice in Wonderland, (Theater aan het Spui), de musical Yab Yum (Carré en daarna reizend)  en Expeditie Brazilië (In de voor paarden ontworpen piste van het Alkmaars AF-theater). In 2017 staat Bas met de klucht Boeing Boeing in de theaters en later dat jaar in Met Harde Handen: een toneelstuk over het oude Scheveningse vissersleven. In 2018 speelde hij opnieuw in een klucht In de Vlaamsche Pot, naar de gelijknamige TV-serie uit de jaren ’90.

Naast acteren geeft hij acteerworkshops voor kinderen en volwassen en theaterles aan basisschoolleerlingen.

Presentatie

In 2008 wordt Muijs gevraagd de presentatie op zich te nemen van het programma Wat nou Zuid-Holland, voor regionale zenders TV West (Den Haag) en TV Rijnmond (Rotterdam). Het is een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, die tot dan toe uitsluitend uit acteren heeft bestaan. Al gauw volgen landelijke programma’s Bedrijf in beeld (2009, RTL), Wielerland (2010, RTL), Mediazine (2011, RTL), Het Snoer Om (2012, SBS),
Welkom op mijn bruiloft (2012, Net5, Hoe leuk is Nederland (2013, SBS6), Feiten en Fabels (2014,2015, SBS6) en voor TV West Sport (2015) maakte hij minidocumentaires over topvoetballers met roots in de regio Zuid-Holland.

In 2008 en 2012 wordt Bas gevraagd door de KNVB en UEFA als stadionspeaker en presentator op het EK voetbal. Daarna wordt Bas steeds vaker gevraagd als presentator van evenementen, gespreksleider en als dagvoorzitter. Zo presenteert hij de open dagen bij PSV en ADO Den Haag en voor de UEFA presenteert hij in het Philips Stadion Champions League-avonden voor de sponsors van de Europese voetbalbond. Tweemaal presenteert hij voor de Gemeente Den Haag het Het Haags Sportgala in het Circustheater, waar de sportman, vrouw, coach en ploeg van het jaar verkozen worden. Ook presenteert hij evenementen op beurzen, openingen van winkels/bedrijven of de klassieke bedrijfsfeesten, al dan niet op locatie.

Bas is al jarenlang onderdeel van het RTL Sterrenteam (voetbal) en van het Sterrenfietsteam (wielrennen).

Sinds 2017 heeft Bas zijn eigen dagelijkse ochtendprogramma Muijs in de Morgen bij Radio West.

Geboren 14-10-1976 te Den Haag
Haar Bruin