Delilah van Eyck

De Co-assistent, Klem, Dokter Tinus, De Zuidas, Smeris, De Ludwigs, Flikken Rotterdam, Hope, In Blue, Dikkertje Dap, Toen mijn vader een struik werd, Een Meeuw, Hadj, Alpha Centauri, Buzz Aldrin waar ben je gebleven.

Na een uitbundig studentenleven en een afgebroken studie Kunstgeschiedenis besloot Delilah haar hart te volgen; ze werd toegelaten tot zowel de Regieopleiding in Amsterdam als de Toneelschool in Arnhem. Omdat ze zichzelf meer als uitvoerend zag koos ze laatstgenoemde en voor verhuizen draaide ze haar hand niet om. Ze groeide immers op als kind van een tropisch landbouwkundige in Sudan, Gambia, Indonesië en Suriname. Deze internationale achtergrond leverde haar naast Algemeen Beschaafd Nederlands een vlekkeloos Amerikaans accent op.

Delilah speelde in theaterstukken als Een Meeuw (Keesen&Co), Hadj (DNA), Alpha Centauri (regie Gerardjan Reijnders) en Buzz Aldrin waar ben je gebleven (Theatergroep Oostpool).

Ze had rollen in televisieseries als De Co-assistent, Klem, Dokter Tinus, De Zuidas, Smeris, De Ludwigs en Flikken Rotterdam. Daarnaast was zij te zien in een aantal films waaronder de telefilm Hope, In Blue, Dikkertje Dap en de prijswinnende film Toen mijn vader een struik was.

Sinds 2001 heeft Delilah honderden commercials, bedrijfsfilms en documentaires van audiocommentaar in zowel Nederlands als Engels voorzien. Opdrachtgevers waren o.a. Coca Cola, KPN, Transavia, Zilveren Kruis, Alfa Romeo, NTR, BNN, RTL, Ola, Centraal Beheer, Toyota en velen meer. Zij was de vaste stem voor L’Oreal, Sisi, Q-Music en Expert en is dat momenteel voor ING Online en Fixodent.

Lengte 173 cm
Haar Bruin, Zwart
Ogen Bruin
Talen Engels (vloeiend), Frans, Nederlands