Dorien Haan

Andermans veren Live, Kicken, Doemaar de Musical, Rozengeur & Wodka lime, Malaika, Spangas, Gebak van Krul en Flikken Maastricht, Ja Zuster/Nee Zuster, Joyride,

Dorien Haan is geboren op 21 maart 1980 in Goirle. Ze groeide op in Almere, maar vertrok al jong naar Amsterdam. Ze studeerde 1 jaar bij De Nieuw Amsterdam, om vervolgens in 1999 te starten met de Kleinkunst Academie. Meteen naar haar afstuderen in 2003 speelde zij grote rollen in de televisieserie Kicken en de film Joyride.

Verder was zij op televisie te zien in series als Rozengeur & Wodka lime, Malaika, Spangas, Gebak van Krul en Flikken Maastricht.

Dorien speelde in veel verschillende voorstellingen in het theater. Voorbeelden hiervan zijn Een zomerzotheid, Doemaar de Musical, Ja Zuster/Nee Zuster, De Drentse Bluesopera, Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt en Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde.

In seizoen 2005-2006 deed Dorien mee aan het Amsterdams Kleinkunstfestival en haalde daarbij de halve finale. Nog steeds is zij actief als theatermaker binnen de groep Andermans veren, waar zij sinds 2015 onderdeel van uitmaakt. Volgend jaar staan zij in het theater met de voorstelling Andermans Veren Live: Er mag zoveel niet.

Geboren 21-03-1980 te Goirle
Lengte 176 cm
Haar Blond
Ogen Blauw
Talen Nederlands