Jay Pothof

Acteur - Model- Instagram - Zang - Rap

Flexe gasten, De Kloof, Flexe Meiden, Levensgenieter, ENG, Maud en Babs, Domino, commercials, fashionweek

Jay Pothof werd geboren in 2004.

Op zijn 10de begon hij al met acteren in de jeugdserie ENG. Na het acteren begon ook al snel zijn modellenwerk.
 
Na gastrollen in Gek van Oranje, Maud en Babs en korte films zoals ALS en Blue trapezium, krijgt hij een rol in de film Domino van regisseur Brian de Palma.

Vorig jaar speelde Jay de hoofdrol in de internetserie Flexe Gasten (KRO-NCRV via youtube kanaal van ZAPP). Een komische jeugddrama webserie waarin drie nerds op de eerste dag van het nieuwe schooljaar direct weer het doelwit zijn van allerlei pesterijen en vernederende acties. In een poging populair te worden richten ze hiphopgroep Flexe Gasten op. Vanwege het grote succes werd de serie ook op televisie uitgezonden en inmiddels staat ook seizoen 2 online. Daarnaast maakte regisseur Nick Jongerius een spinoff Flexe Meiden, waarin Jay ook weer meespeelt.
Momenteel is hij te zien in Het jaar van Fortuyn een dramaserie  gemaakt door AVROTROS over het verkiezingsjaar 2002, toen de opkomst van Pim Fortuyn de gevestigde partijen opschrikte.

In augustus 2021 lanceerde Jay zijn eerste eigen single Levensgenieter. Voor de serie Flexe Gasten song hij de single Familie in die in de Kids Top 20 belandde.

Jay speelde in commercials van de ANWB en DSM en had een hoofdrol in de videoclip Kleine boy van Momi ft Lijpe.

Als model heeft Jay gewerkt voor onder andere CoolCat, Opposuits, Young Ones (Young Capital) en Wehkamp. Ook heeft Jay op zijn 14de meegelopen tijdens London Fashion Week voor House of Ikons. Hij liep daar voor 2 verschillende designers. Jay heeft in Nederland modeshows gelopen voor onder andere Garcia en Superrebel.