Jennifer Welts

Actrice - film - tv

Het Huis Anubis, Niemand in de Stad, Nieuwe Tijden, Smeris, Zomer in Zeeland, Project Orpheus, ARES, Hemelrijken

Jennifer brengt haar jeugd door in Empel. Ze begint haar acteercarrière bij de musical Doornroosje in 2003 als klein Doornroosje. In 2004 maakt ze haar TV-debuut in de commercial van Katja en in 2005 krijgt ze haar eerste hoofdrol in de musical Annie.

In 2008 speelt Jennifer de rol van Kim Donkers in de serie Wolfseinde, waarna ze in 2010 de rol van Sterre de Wit in de televisieserie  Het huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard krijgt. Wegens het succes van de serie werden er ook films ontwikkeld. Jennifer speelde in Het Huis Anubis: De Vijf en de Toorn van Balor en Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna!. Tevens werd bij de serie de single De Vijf Zintuigen opgenomen en was Jennifer te zien in twee theatervoorstellingen Anubis en het Mysterie van het Verborgen Symbool en Het Huis Anubis en het Geheim van de Verloren Ziel. Tevens namen zij gezamenlijk voor Het Huis Anubis een single op genaamd De Vijf Zintuigen.

Jennifer is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, haar afstudeervoorstelling was Volksvernietiging, of mijn lever is zinloos.  Daarna heeft zij gespeeld bij Het Laagland in Sittard, o.a. in de solovoorstelling FlikFlak.

Naast haar theaterwerk is zij geregeld zien in tv series als Smeris, Zomer in Zeeland, Project Orpheus, en Nieuwe Tijden.

In 2018 speelde ze in de film Niemand in de stad, het regiedebuut van Michiel van Erp en tevens ook de openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Jennifer zal binnenkort te zien in de eerste Nederlandse Netflix serie: ARES. 
Daarnaast speelt zij dit voorjaar de hoofdrol in de telefilm Hemelrijken.

In december stond zij in Theater Walhalla met de voorstelling Tante Bennie heb een kutkerst.

Vanaf oktober is ze te zien in Een man, een man, een komedie van Kees Prins en Roel Bloemen over twee mannen, een tafel, een serveerster en vooral dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn. Vanaf februari  speelt ze in de voorstelling Wil je een snoepje? van Het Laagland.

Geboren 03.07.1992 te ‘s-Hertogenbosch
Lengte 167 cm
Haar Rood/bruin
Ogen Blauw
Talen Nederlands, Duits, Engels, Nederlands