Jennifer Welts

Actrice - film - tv

Het Huis Anubis, Hemelrijken, Niemand in de Stad, Nieuwe Tijden, Smeris, Zomer in Zeeland, Project Orpheus, ARES, Flikken Rotterdam, Flikken Maastricht, Tante Bennie heb een kutkerst.

Jennifer begint haar acteercarrière bij de musical Doornroosje in 2003. Haar TV-debuut maakt ze in 2004 in een commercial van Katja en in 2005 krijgt ze haar eerste hoofdrol in de musical Annie.

In 2008 speelt Jennifer de rol van Kim Donkers in de serie Wolfseinde, waarna ze in 2010 de rol van Sterre de Wit in de televisieserie  Het huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard krijgt. Wegens het succes van de serie werden er ook films ontwikkeld, werd er de single De Vijf Zintuigen opgenomen en was Jennifer te zien in twee Anubis-theatervoorstellingen

Jennifer is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, haar afstudeervoorstelling was Volksvernietiging, of mijn lever is zinloos. Daarna heeft zij gespeeld bij Het Laagland in Sittard, o.a. in de solovoorstelling FlikFlak, in Theater Walhalla in de voorstelling Tante Bennie heb een kutkerst en in de voorstelling Een man, een man (een komedie van Kees Prins en Roel Bloemen). De voorstelling Wil je een snoepje? van Het Laagland is door Covid helaas uitgesteld, maar zal in het najaar van 2022 worden gespeeld.

Naast haar theaterwerk is zij geregeld zien in tv series als Smeris, Zomer in Zeeland, Project Orpheus, Nieuwe Tijden, Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam, De K van Karlijn en Het verhaal van Nederland. Vorig jaar  was Jennifer te zien in de eerste Nederlandse Netflix serie: ARES.

In 2018 speelde ze in de film Niemand in de stad, het regiedebuut van Michiel van Erp en tevens ook de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Ook speelde ze een prachtige hoofdrol in de telefilm Hemelrijken.

Geboren 03.07.1992 te ‘s-Hertogenbosch
Lengte 167 cm
Haar Rood/bruin
Ogen Blauw
Talen Nederlands, Duits, Engels, Nederlands