Jennifer Welts

Actrice - film - tv

Only You, Hemelrijken, Niemand in de Stad, Een man een man, GTST, Nieuwe Tijden, Smeris, Zomer in Zeeland, Project Orpheus, ARES, Flikken Rotterdam, Flikken Maastricht, Tante Bennie heb een kutkerst, Het Huis Anubis.

Jennifer begint haar acteercarrière bij de musical Doornroosje in 2003. Haar TV-debuut maakt ze in 2004 in een commercial van Katja en in 2005 krijgt ze haar eerste hoofdrol in de musical Annie.

In 2008 speelt Jennifer de rol van Kim Donkers in de serie Wolfseinde, waarna ze in 2010 de rol van Sterre de Wit in de televisieserie Het huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard krijgt. Wegens het succes van de serie werden er ook films ontwikkeld, werd er de single De Vijf Zintuigen opgenomen en was Jennifer te zien in twee Anubis-theatervoorstellingen

Jennifer is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, haar afstudeervoorstelling was Volksvernietiging, of mijn lever is zinloos. Daarna heeft zij gespeeld bij Het Laagland in Sittard, o.a. in de solovoorstelling FlikFlak, in Theater Walhalla in de voorstelling Tante Bennie heb een kutkerst en in de voorstelling Een man, een man (een komedie van Kees Prins en Roel Bloemen). De voorstelling Wil je een snoepje? tourde de afgelopen maanden door Nederland en werd met lovende recensies ontvangen. Volgend seizoen speelt ze samen met peter Blok en Peter Heerschop in de voorstelling Een man een man van Kobra Theater.

Naast haar theaterwerk is zij geregeld zien in tv series als Smeris, Zomer in Zeeland,Project OrpheusNieuwe TijdenFlikken Maastricht en Flikken Rotterdam, De K van Karlijn en Het verhaal van Nederland. Ook was Jennifer te zien in de eerste Nederlandse Netflix serie: ARES.

In 2018 speelde ze in de film Niemand in de stad, het regiedebuut van Michiel van Erp en tevens ook de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Ook speelde ze een prachtige hoofdrol in de telefilm Hemelrijken.

Momenteel is Jennifer te zien in de speelfilm Only You en vanaf eind 2023 in Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn 2.