Marcel Visscher

Acteur - tv - musical

CARO, De Gelaarsde Kat, Beauty and the Beast, Petticoat, Saturday Night Fever, Shrek de Musical, Miss Saigon, Les Misérables, Cats, Hairspray, Chicago, Oliver!

Opleiding
Marcel voltooide de musicaltheater-opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Volgde zanglessen bij o.a. Edward Hoepelman, Alberto ter Doest en Margot Giselle en Rein Kolpa.

Theater
Marcel speelde o.a. de rol van Gaston in Disney’s Beauty and the Beast. Daarvoor was hij te zien in Cirque Stiletto 2 met Ellen ten Damme, Shrek de Musical (Grote Boze Wolf), Miss Saigon (ensemble, cover John), Petticoat (Henk van der Meijden/Maurice), Hairspray (Corny Collins), Les Misérables (Montparnasse, cover Enjolras), Cats (Abelkouw de Spoorwegkat), Beauty And The Beast (ensemble, cover Gaston), Love Me Just A Little Bit More (Jan-Willem), Musicals In Concert 2 (ensemble), 3 Musketiers (ensemble, cover Armamis en Lodewijk XIII), Saturday Night Fever (Joey, cover Bobby C.), Chicago (Aaron) en Oliver! (ensemble). Hij speelde de titelrol van de Efteling sprookjesmusical De Gelaarsdse Kat en de hoofdrol van Mijnheer Tijd in CARO in het Efteling Theater. Marcel was dance captain en castlid bij Elisabeth in Concert op Paleis Soestdijk.

Momenteel speelt hij de rol van Edgar Beane in Titanic de Musical.

Nominaties/Prijzen
Marcel won in 2010 een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als Corny Collins in Hairspray.

Televisie
Speelde in 2015 steward Sebastiaan in Koefnoen Presenteert Stessen.

Overig
Marcel is werkzaam geweest als docent bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, de Song and Dance Academy in Zwolle en bij Lucia Marthas Institute of Performing Arts in Groningen en Amsterdam. Hij geeft regelmatig workshops en regisseert.