Marcel Visscher

Acteur - tv - musical

CARO, De Gelaarsde Kat, Beauty and the Beast, Petticoat, Saturday Night Fever, Shrek de Musical, Miss Saigon, Les Misérables, Cats, Hairspray, Chicago, Oliver!

Opleiding

Marcel voltooide de musicaltheater-opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Volgde zanglessen bij o.a. Edward Hoepelman, Alberto ter Doest en Margot Giselle en Rein Kolpa.

Theater

Momenteel speelt Marcel de rol van ‘Mijnheer Tijd’ in CARO in het Efteling Theater. Afgelopen twee seizoenen was hij te zien in de titelrol van de Efteling sprookjesmusical De Gelaarsdse Kat. Marcel was dance captain en castlid bij Elisabeth in Concert op Paleis Soestdijk. In 2016 speelde hij Gaston in Disney’s Beauty and the Beast in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Daarvoor was Marcel te zien in Cirque Stiletto 2 met Ellen ten Damme, Shrek de Musical (Grote Boze Wolf), Miss Saigon (ensemble, cover John), Petticoat (Henk van der Meijden/Maurice), Hairspray (Corny Collins), Les Misérables (Montparnasse, cover Enjolras), Cats (Abelkouw de Spoorwegkat), Beauty And The Beast (ensemble, cover Gaston), Love Me Just A Little Bit More (Jan-Willem), Musicals In Concert 2 (ensemble), 3 Musketiers (ensemble, cover Armamis en Lodewijk XIII), Saturday Night Fever (Joey, cover Bobby C.), Chicago (Aaron) en Oliver! (ensemble)

Nominaties/Prijzen

Marcel won in 2010 een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als Corny Collins in Hairspray.

Televisie

Speelde in 2015 steward Sebastiaan in ‘Koefnoen Presenteert’ Stessen.

Overig

Marcel is werkzaam geweest als docent bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, de Song and Dance Academy in Zwolle en bij Lucia Marthas Institute of Perfroming Arts in Groningen en Amsterdam, geeft workshops en regiseert.