Maureen Versprille

Scenarioschrijfer

De Grotten van Han van Vloten, Een Lief Konijn, Toen Mijn Vader Een Struik Werd

Nadat Maureen afstudeerde van de Artez hogeschool voor de kunsten werkte ze als actrice in het theater maar makers-bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een aantal jaar maakte ze de overstap naar scriptschrijfster.

Maureen schreef twee dramaseries voor de VPRO-jeugd waarin ze samen met mede-auteur Jur van der Lecq de hoofdrol speelde. Vervolgens schreef ze een korte film De Grotten van Han van Vloten  ( Irmgards Delight ) waar ze een Gouden Kalf voor ontving.

Haar korte film Lief Konijn werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

In samenwerking met  Nicole van Kilsdonk schreef ze het scenario voor Toen Mijn Vader Een Struik Werd. De première van de film was op het internationaal filmfestival van Toronto. Toen Mijn Vader Een Struik Werd, werd aangemeld als Nederlandse inzending voor de 90ste Oscar uitreiking in de categorie Beste niet-Engelstalige film. De film won heel veel prijzen waaronder de Gouden Leeuw voor beste Nederlandse familiefilm op het Cinekid festival, Winnaar ECFA award and Audience award op Het Jeugdfilmfestival (BE) en Winner professional Jury Award KinoKino – International Film Festival for Children, Zagreb, Croatia.

Momenteel werkt Maureen hard aan het script van een animatiefilm getiteld Miss Moxy en daarnaast samen met co-auteur Fiona van Heemstra aan de speelfilm Floddertje n.a.v. het gelijknamige boekje van Annie MG Schmidt en Fiep Westendorp.