Michiel de Jong

Acteur - film - tv - theater - stemmenwerk

De Hulp, Hurly Burly, Unit 13, Zebra, Baantjer, Lopen, Quidam Quidam, IC, Onderweg naar Morgen, De Erfenis, Het Glazen Huis, Jezus is een Palestijn, FL 19,99.

Michiel de Jong is geboren op 17 mei 1973 in Oranjestad, Aruba. In 1999 heeft hij de vierjarige Toneelschool voltooid aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten.

Zijn theatercarrière is begonnen met Dodendans (regie: Mark Timmers) in 1998 van Theater van het Oosten en heeft verder gespeeld in Hamlet (regie: Johan Doesburg), Wiseguys (Allan Zipson), Alice in Wonderland (Bart Dankeart en Emanuel Muris). In 2001 was hij te zien in Hooligans (regie: Peter Pluimmakers) en in 2002 heeft hij gespeeld in Het schaep met de 5 pooten onder regie van M. Sijm. Tevens stond hij in Zomerzotheid, onder regie van Bruun Kuijt.

Sinds 1994 is Michiel al op televisie te zien met De laatste carrière. Vervolgens had hij een rol in Jansen Jansen, Unit 13, Zebra, Baantjer, Lopen, Quidam Quidam, IC en Onderweg naar Morgen. Tevens had Michiel een hoofdrol in de RTL4-serie De Erfenis als Rolf Heydecoper. In het seizoen van 2004/2005 was hij te zien als Thijs Marsman in de nieuwe mediasoap van Endemol Nederland BV op de publieke omroep, Het Glazen Huis.

Ook heeft Michiel de Jong gespeeld in de films Jezus is een Palestijn van Lodewijk Crijns en in FL 19,99 van Mart Dominicus.

In 2004 was hij mede-oprichter van het nieuwe gezelschap Stichting de Praktijk. Als theaterdebuut is gekozen voor een theaterversie van Hurly Burly, een film van David Rabe. Michiel kruipt in de huid van Eddy, een hoofdpersonage in het stuk. 

Geboren 17.05.1973 te Oranjestad (Aruba)
Lengte 180 cm
Haar Bruin
Ogen Bruin
Stem Bariton
Talen Duits, Engels, Nederlands