Stijn Westenend

Acteur - tv - film - theater

Charlie en de Chocoladefabriek, Smeris, Oh Baby, Pietje Bell, De Grot, Het Verlangen, The Windmill Massacre, Pluk van de Petteflet, Dolfje Weerwolfje, De Reuzenperzik

Stijn Westenend (Eersel 1972) studeerde in 1996 af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde een aantal keren mee in de familievoorstellingen van het RoTheater en vertolkte een aantal rollen bij het toenmalige Het Nationale Toneel. Ook was hij regelmatig te zien bij het Utrechtste toneelgezelschap Groningen up in Public.

Van 2002 tot 2007 was hij verbonden aan de Paardenkathedraal in Utrecht waar hij ondermeer speelde in de voorstellingen De Mensenhater, De Revisor en August August, August. De laatste jaren was hij ook regelmatig te zien in de muziektheater voorstellingen Pluk van de Pettenflet van Senf Theaterpartners en de Roald Dahl klassieker De Reuzenperzik van Matzer Theaterproducties. Momenteel speelt hij in de musical Charlie en de Chocoladefabriek.

Daarnaast is Stijn ook met regelmaat te zien in diverse tv series en tv commercials. In 2018 speelde hij de rol van rechercheur Mitch in het vierde seizoen van de populaire tv serie Smeris. Het grote publiek kent hem echter van zijn rol als Jozef Geelman in de films Pietje Bell en de Zwarte Hand en Pietje Bell en de jacht op de Tsarenkroon.

Naast zijn werk als acteur geeft hij ook les als drama docent en is hij verbonden aan het Ma-College in Amsterdam waar hij les geeft in camera acteren. Ook leest hij luisterboeken in bij o.a. Storytel.

 

Geboren 10-04-1972 te Eersel
Lengte 175 cm
Haar Donkerblond
Ogen Groen
Talen Nederlands