Valerie Pos

Actrice - film - tv - theater

Penny’s Shadow, Pietje Bell, Het wapen van Geldrop, Foeksia de Miniheks, Cop vs Killer, Of ik Gek ben, VRijland, Dokter Tinus, A.dam-E.V.A., Komt een man bij de dokter

Al van jongs af aan was Valerie bezig met theater. Zij zat tien jaar lang bij het Nationaal Jeugd Musical Theater en volgde diverse (prive)lessen. Momenteel studeert zij aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Ondanks haar jonge leeftijd speelde Valerie al in vele films. Zij werd het meest bekend door haar hoofdrol als Tess in de film Penny’s Shadow, maar speelde ook in o.a. Pietje Bell 1 en 2, Het wapen van Geldrop, Foeksia de Miniheks, De laatste reis van meneer van Leeuwen, 170Hz, Cop vs Killer, Of ik Gek ben, Spaak en recent nog in De Belofte van Pisa.

Op televisie was zij ook veel te zien. In 2006 begon dat met een rol in Boks, daarna volgden gastrollen in ondermeer Verborgen Verhalen, Flikken Maastricht, VRijland, Dokter Tinus, Danni Lowinski, A.dam-E.V.A en Komt een man bij de dokter. Momenteel is zij te zien in het 3e seizoen van de serie Herres.

In het theater speelde zij o.a. de rol van kleine Cosette in Les Miserables en in de producties What you will en Likemindse train tracks and stories. Vanaf december zal zij te zien zijn in de productie Het verhaal van Erica Speen, the remake van Circus Treurdier.

Geboren 14-04-1996 te Amsterdam
Lengte 161 cm
Haar Rood
Ogen Blauw
Stembereik Sopraan
Talen Nederlands