Wimie Wilhelm

21 augustus 1961 - 16 september 2023

In memoriam – Wimie Wilhelm 

In haar woonplaats Amsterdam is zaterdag 16 september 2023 na een korte periode van ziek zijn, actrice en regisseur Wimie Wilhelm overleden.

Wilhelm, geboren te Amsterdam op 21 augustus 1961, verwierf landelijke bekendheid door haar rol als wachtcommandante Els Peeters in de populaire serie Baantjer.
Ze maakte deel uit van diverse gezelschappen zoals het NNT, Artemis en Bos Theaterproducties en was te zien in talloze producties zoals Rolbrug, Onder Vrouwen, Zadelpijn en Hema de musical. Ze speelde de hoofdrol in Het goede lichaam van Eve Ensler en schreef en speelde haar solovoorstelling Eigen Zaken.

Ze vertolkte rollen in bioscoopfilms als Zwartboek, Kruimeltje, Missing Link, Kikkerdril en het met een Oscar bekroonde Antonia. Ook speelde ze mee in talloze tv-producties zoals Undercover, Gooische Vrouwen, Toren C, Flikken Maastricht en Bestseller Boy.

Naast haar werk als actrice was Wilhelm werkzaam als de vaste regisseur van o.a. Eva Crutzen, Richard Groenendijk, Brigitte Kaandorp, Martijn Kardol, Rayen Panday en aanstormende talenten. Daarnaast organiseerde ze jaarlijks de Avond van de Kleinkunst en de Theaterweek op kampeerterrein Stortemelk.

Met het overlijden van Wimie verliezen we een bijzondere vrouw met een groot hart, waarin plaats was voor iedereen. Ze was betrokken, aanwezig en uitgesproken. Met haar enorme gevoel voor humor, kenmerkende lage hese stemgeluid en bulderende lach is ze onvergetelijk. Wimie was geliefd door velen en zal ongelooflijk gemist worden.

Wimie Wilhelm is 62 jaar geworden.
Wimie laat een dochter, een zus en een hele schare vrienden achter.