Wynn Heliczer

Actrice - film - tv - theater

Overspel, Penoza, Divorce, Danni Lowinski, Shouf shouf!, Bro’s Before Ho’s, Wonderbroeders, De Lichtwachter, Triade, Nachtgasten

Wynn werd geboren uit een Pools-Duitse vader en een Nederlandse moeder en groeide op in Amsterdam. Hoewel ze daar nog steeds woont heeft ze ook een Amerikaans paspoort. Ze spreekt Nederlands, Engels en behoorlijk goed Frans.

Wynn studeerde in 2009 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze was al te bewonderen in haar liedjesprogramma’s en voorstellingen als (in regie van): En… Roeren Maar! (Parade / Caspar Nieuwenhuis), Bang! (Toneelmakerij / Daniel van Klaveren), Wil je alsjeblieft stil zijn, alsjeblieft (Piet Arfeuille), Alles over Mannen en Vrouwen (Ingrid Kuijpers), 4.48 Psychosis (Anny van Hoof) en haar op eigen initiatief gemaakte solo’s Baardmeisje (Karel de Rooy)(afstudeersolo) en The Missing Beat – The Quest (Marjolein Frijling) (Publieksprijs 2013 Amsterdam Fringe Festival). Ook speelt ze bij de Nachtgasten.

Op televisie speelde Wynn rollen o.a. in de series: Overspel (Arno Dierickx), Penoza (Diederik van Rooijen), Divorce, Danni Lowinski, De val van Aantjes, Rechercheur Ria, Shouf shouf!, Klokhuis (Albert-Jan van Rees), Taart (Tallulah Schwaab) en Welkom bij de Romeinen (Niek Barendsen).

In de bioscoop was Wynn te zien met een rol in de romantische komedie Bro’s Before Ho’s van Steffen & Flip en Wonderbroeders van Johan Timmers. Ook speelde ze in de korte films No Vacancy (Michiel van Jaarsveld), It Started With A Kiss (Mark de Cloe), Meisje met Uitzicht (MisterLee & ColdSun), Triade (Melvin Simons), Hybris (Colinda Bongers) en De Lichtwachter (Bob Demper).

Wynn spreekt regelmatig commercials in.

Geboren 19-11-1983 te Amsterdam
Lengte 168 cm
Haar Donkerbruin
Talen Duits, Engels, Frans, Nederlands