Albert Secuur

Stanley H, Petticoat, Hollands Hoop (I en II), GTST, Moloch, Penoza V, Nieuwe Buren 3, Gelukszoekers, Hotel Zigterman.

Audio

0:00
0:00

Demo

0:00
0:00

Demo - Gronings

Biografie

Na vele omzwervingen vond Albert Secuur zijn bestemming in het theater en film. Als acteur en regisseur wil hij de wereld voor zichzelf en anderen een beetje mooier en begrijpelijker maken.

Albert speelde o.a bij het Noord Nederlands Toneel, Peer Group, Jeugdtheatergroep De Steeg en vele vrije producties zoals recent Hollands Hoop, Over de grens en de familievoorstelling Broodkapje.

In films en series was hij te zien in Moloch, Stanly H, Hollands Hoop, Petticoat, Gelukzoekers, Boven Wotter en vele gastrollen in o.a series als Penoza, Nieuwe Buren en Goede Tijden Slechte Tijden.

Met de film Reporter is Albert genomineerd en geselecteerd in de hoofdcompetitie van het Internationale Filmfestival Moskou.

In 2005 begon Albert met regisseren en won gelijk de Arend Hauerprijs voor de mooiste scene. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot een all-round regisseur en theatermaker. In 2018 won hij de streektaalprijs voor de voorstelling De Menaldavetes met theatergroep Waark. Hij regisseerde tien jaar lang familievoorstellingen in de Lawei in Drachten en regisseert al elf jaar het Fraeylema ensemble in Slochteren, maar ook grote projecten als ADAK (een voorstellingen over de Molukse gemeenschap op Kamp Westerbork), De bevrijding van Groningen, Hotel Zigterman, Iemandsland en andere locatieprojecten. Daarnaast regisseerde hij nog diverse vrije producties.

Albert speelde ook in commercials voor o.a. Albert Heijn en Bol.com en verleende zijn stem aan meerdere commercials voor o.a. Regiobank en Hooghoudt, podcasts (o.a. De Stiefmoedermoord), hoorspelen en TV-programma’s (o.a. De Noodcentrale) en verzorgde taalcoaching bij diverse series waaronder de serie Hollands Hoop.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht