Ayden Carlo

Twelfth Night, De Gendermonologen, Anansi de spin, Sterker dan olifant, Project Ik, De Suriname monologen, Winnaar TheaterTekstTalent Stipendium 2023.

Biografie

Ayden Carlo (1990) is schrijver en dramaturg. Hij studeerde in 2013 af aan de opleiding Writing for Performance van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ayden schrijft voornamelijk voor theater maar flirt ook liefdevol met film en proza. Naast schrijver is hij assistent artistiek leider bij Raymi Sambo Maakt en adviseur voor diverse cultuursubsidies.

Sinds 2016 is Ayden vaste schrijver bij Je Suis. De theateravonden van Raymi Sambo Maakt waarbij er elk jaar een nieuw artistiek thema theatraal behandeld wordt met behulp van de visies van artiesten met diverse achtergronden. Voor Raymi Sambo Maakt schreef hij ook de korte film Carmen en de het toneelstukken Project IK en De Gendermonologen. Hij was ook betrokken bij de totstandkoming van de tekst voor Ik zeg toch sorry de coproductie met Theatergroep Aluin.

Voor Aluin schreef Ayden de queer Twelfth Night bewerking. Die leverde niet alleen enthousiaste recensies op, maar ook een Zilveren Krekel (2023) voor hoofdrolspeler Sharlee Daantje.

Naast theater voor volwassen schrijft Ayden ook voor kinderen. Anansi de spin, Sterker dan olifant (4+), Kirikou en Karaba de Toverheks (5+) en Robbie & Roef (4+).

In 2023 ontving hij het Theaterteksttalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor zijn concept Multi-Love: een theatertekst waarin hij het einde van activisme onderzoekt aan de hand van consensuele non-monogamie.

Ayden schrijft om fysiek en mentaal te kunnen reizen, met open ogen te dromen en zo min mogelijk gebonden te zijn aan plaats en tijd.

Publicaties
Ayden schreef ‘Datra mi wan aksi wan sani’ een monoloog over dokter Sophie Redmond voor de grote Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk. Deze tekst is samen met de vijf andere monologen gepubliceerd door uitgeverij De Geus.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht