Cecilia Adorée

Goede Tijden Slechte Tijden, Nieuwe Tijden, Soldaat van Oranje, Dokter Deen, Klimaattherapie de podcast, Flikken Maastricht, CMC.

Audio

0:00
0:00

Superfit

0:00
0:00

Bank

0:00
0:00

Vitaal

0:00
0:00

Barca - Kiki van Dijk

Biografie

Cecilia Adorée kreeg vooral naamsbekendheid bij het grote publiek door haar rol als Tiffy Koster in de soapseries Nieuwe Tijden en Goede tijden Slechte Tijden.

Tijdens het laatste jaar aan het Rotterdams conservatorium Codarts, waar ze aan de Muziektheateracademie studeerde, liep ze stage bij de musical Soldaat van Oranje.

In de televisiewereld deed ze in eerste instantie ervaring op met kleine gastrolletjes. Zo was ze o.a in 2015 te zien in de series Jeuk en Bluf. In mei 2016 werd bekend gemaakt dat de makers van Goede Tijden, Slechte Tijden een nieuwe serie gingen maken: Nieuwe Tijden. Adorée werd verkozen om de hoofdrol van Tiffy Koster te vertolken. In december 2018 maakte ze als het personage Tiffy Koster de overstap van Nieuwe Tijden naar Goede Tijden, Slechte Tijden.

Hierna vertolkte ze nog verschillende gastrollen in onder andere Centraal Medisch Centrum, Flikken Maastricht en Dokter Deen. In 2023 kwam de film Net als in de film uit, waar ze een rol in speelt.

Cecilia maakte ook haar eigen muziektheatervoorstelling Hummingbird, waarin zij liet horen over een prachtige zangstem te beschikken. Ze zong ook in de voorstelling A Christmas Carol van de Dutch don’t dance division.

In 2019 lanceerde Cecilia haar podcast Klimaattherapie omdat zij grote zorgen had over hoe wij als mensen met de aarde omgaan. Als podcastmaker verbindt Cecilia de werelden van kunst en journalistiek. Haar achtergrond in de theater- en televisiewereld en haar liefde voor interviewen komen tijdens het werken aan de perfecte podcast-productie 100% samen. Inmiddels werkt ze als zelfstandig maker aan podcasts voor bedrijven, organisaties en instellingen. Vaak met een maatschappelijk of activistisch tintje.

In de afgelopen jaren heeft ze haar expertise uitgebreid naar het leiden van evenementen als dagvoorzitter. Ze is gecertificeerd gespreksleider bij KlimaatGesprekken, rondde de 3-daagse opleiding Leren Modereren af bij Kim Coppes en Wendelien Wouters en deed jarenlange ervaring met gespreksvoering op bij de Kindertelefoon.

Ook werkt Cecilia veel als voice-over. Zo sprak ze onder andere de commercials voor Lego, Lay’s en Healthy People in, maar ook boeken voor Audiobook Factory, en verschillende rollen in Disneyseries.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht