Denise Aznam

Bed & Breakfast, Dertigers, Doodstil, De Oost, Celblok H, Ze noemen me Baboe, De nog grotere Slijmfilm, Ninja Nanny, De tolk van Java, Poppenkast, Lichter dan Ik (nominatie Colombina) en MUZE

Audio

0:00
0:00

Bolletje

0:00
0:00

Het Tropenmuseum

0:00
0:00

Verhalend

0:00
0:00

Indonesisch accent

0:00
0:00

Arnhems accent

0:00
0:00

Animatie 1

0:00
0:00

Animatie 2

0:00
0:00

Animatie 3

0:00
0:00

Animatie - Mannelijk

0:00
0:00

Verhalend - Boos

Biografie

Denise Aznam groeide op in Arnhem en studeerde af aan de acteursopleiding van de HKU.

Denise werd bekend door haar rol als Kim in de televisieserie Celblok H (2014-2017), ze speelde de hoofdrol van Nanny Farah in de succesvolle jeugdserie Ninja Nanny bij NPO ZAPP en was ze te zien als Dewi in de spin-off van de televisieserie Penoza; Doodstil. Ze speelde een grote rol in het vierde seizoen van Dertigers. Ook speelde ze o.a. in Flikken Rotterdam, Papadag, De Zuidas, Suspicious Minds en Jeuk. Op het witte doek was zij te zien in Huisvrouwen bestaan niet 2, De Oost, De nog grotere slijmfilm, De Allergrootste Slijmfilm en De Oneindige Slijmfilm. Binnenkort verschijnt de film Bed&Breakfast met een grote rol hierin voor Denise.

Ze speelde in het theater bij o.a. het Nationale Theater (De Eeuw van mijn Moeder), Korthals Stuurman (De Tolk van Java, Lichter dan Ik) Mighty Society (MS 10, The final Remix), De Toneelmakerij (Enkeltje Amsterdam, Woestijnjasmijntjes, Eet je Bord Leeg, Poppenkast), MAAStd (Sell me your Secret, Liefde). Recent speelde Denise in de voorstelling 1000+1 Nacht, een coproductie van Toneelmakerij en Sadettin K. Op dit moment is zij te zien in Exit Poll, een coproductie van het Nationaal Theater en Bellevue Lunchtheater.

In 2022 werd Denise genomineerd voor een Colombina, VSCD Theaterprijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol, voor haar rol in Lichter dan Ik. Met de theatervoorstelling Sell me your Secret won Denise de Zilveren Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’.

In 2020 sprak zij in vloeiend Bahasa Indonesia de documentaire Ze noemen me Baboe in, welke 2 Gouden Kalveren won (voor beste lange documentaire en beste montage) en genomineerd werd voor een International Emmy Award voor beste documentaire.

Ze was een van de stemmen in de films The Bad Guys, Everest de jonge YetiTurning Red en Avatar: the last Airbender. Daarnaast sprak zij in voor o.a. Het Rijksmuseum en Het Tropenmuseum. Voor Storytel sprak zij de hoofdrol van verteller in, voor de eerste luisterfilm die zij maakten: MUZE.

 

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht