Dennis Rudge

Bon Bini Holland, Invasie, Ares, Een van ons, Het temmen van de feeks, The Mountaintop, Shouf Shouf de serie, Schnitzelparadijs de serie, Keyzer & de Boer Advocaten, Grijpstra en de Gier, Flikken Maastricht, Cop vs Killer, Dokter Tinus, De Zuidas en Smeris.

Biografie

Dennis Rudge studeerde in 1990 af aan de Toneelschool Amsterdam. Was te zien bij Toneelgroep Amsterdam in Het temmen van de feeks en ook bij het Nationale Toneel, Joop van den Ende Theaterproducties, ZT Hollandia, Stichting Map en Stichting Zep. Samen met Joy Wielkens maakte hij de voorstelling The Mountaintop over Martin Luther King.

Ook speelde hij in o.a. de theatervoorstellingen Scrooge, geen Christmas Carol, Fifty-ish, Mijn oma is een avatar en Een van ons. Dit voorjaar speelt hij mee in de opera Rivoluzione e Nostalgia bij La Monnaie in Brussel.

Hij is regelmatig op televisie te zien in o.a. Shouf Shouf, Schnitzelparadijs, Keyzer & De Boer Advocaten, Grijpstra en de Gier, Pascoe, Flikken Maastricht, Cop vs Killer, Welkom bij de Kamaras, Dokter Tinus, De Zuidas, Smeris, Oogappels, Celblok H, Swanenburg en Hoogvliegers. Dennis had een vaste rol in de eerste Nederlandse Netflix serie: ARES.

Hij speelde in de films Bon Bini Holland en Bon Bini Holland 2Tom Adelaar (one night stand), Red Light en Bloody Marie. Binnenkort is hij te zien in de film Invasie, samen met zijn zoon Jasha Rudge.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht