Eliyha Altena

Knokke Off, Silverstar, Misfit de serie, Zomer in Frankrijk, Jippie No More, Hunterstreet, Ludwigs, Sonny Boy, Amandla Mandela de musical, Junior Songfestival 2015 en De Eindmusical.

Biografie

Eliyha startte zijn acteercarrière in 2009 in de serie Voetbalvrouwen en speelde daarna in 2011 de jonge Waldy in de film Sonny Boy. Over de bijzondere jeugd van Eliyha werd in 2012 de documentaire STAR (ZAPP) gemaakt. Daarna volgde al snel andere rollen in de series Joeys eerste Bokswedstrijd (ZAPP), Zomer in Zeeland (SBS6) en De Eindmusical (AVROTROS). Met De Eindmusical won hij de Gouden Stuiver in 2018. Hij speelde 2 jaar lang een hoofdrol in Hunter Street (Nickelodeon) en vervolgens ook in De Ludwigs. Hij was te zien in Misfit de serie (Netflix) en speelde een grote rol in de bioscoopfilm Silverstar. Momenteel is hij te zien in de bioscoopfilms Zomer in Frankrijk en Jippie No More en in de serie Maud en Babs 2.

Eliyha speelt zijn eerste hoofdrol in de Vlaamse serie Knokke Off, (VRTmax en Netflix). Een serie over een groep jonge twintigers die een schijnbaar onbezonnen zomer beleven in het weelderige Knokke. De serie heeft meerdere weken op nummer 1 gestaan als best bekeken Netflix serie in Nederland en haalde miljoenen streams op VRT Max. Momenteel is de serie ook wereldwijd op Netflix een groot succes. Dit voorjaar begint Eliyha met draaien voor seizoen 2.

Naast acteren op TV speelde Eliyha ook in diverse theaterproducties. Hij begon in de musical Zorro (Stage Entertainment). Daarna werd hij gecast voor de musicals Waanzinnig Gedroomd en Amandla Mandela. Als zanger was hij in 2015 finalist van het Junior Songfestival (AVROTROS). Hij trad verder op in o.a. het Ziggo Dome tijdens het event Let’s Dance.

Eliyha speelde samen met Rhodee Kok in de videoclip Wacht op mij van Trobi, Ronnie Flex en Tabitha. De videoclip was tevens een samenwerking met Dance4Life.

Als stemacteur sprak hij ondermeer de films Bibi en Tina en Zootroplis in. Ook was hij te horen in diverse animatieseries waaronder NickPaw Patrol en Lost and Found. In deze laatste serie zong hij ook.

Eliyha is zeer actief op Instagram.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht