Erik de Bruyn

Wilde Mossels, Grenslanders, De Troon, Het Hart van Hadiah Tromp, Nadine, De President, The Witness, Zwanensprong, Hope, J. Kessels, Racoon Blue Days, Song Days, Gitaarjongens.

Audio

0:00
0:00

Demo 1

0:00
0:00

Demo 2

0:00
0:00

Demo 3

0:00
0:00

Demo 4 (Zeeuws)

0:00
0:00

Demo 5

0:00
0:00

Demo 6

Biografie

Erik de Bruyn studeerde FIM Arts aan de Universiteit van Amsterdam. Naast regisseur is hij ook scenarioschrijver. Hij schreef zijn eigen films en schreef ook mee aan diverse andere series en films.

Zijn eerste speelfilm Wilde Mossels was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival in 2000. De film werd genomineerd voor Beste script en Beste acteur. De film won de Dutch Film Critics Award of Best Film 2000, the Stimulation Award from the Amsterdam Arts Foundation and the YouthAward for Best Film. Daarnaast won de film ook diverse internationale prijzen, zoals the Russian Film Critic Award en op the Internationals Film Festival in Moscow. Wild Mussels werd vertoond op diverse internationale filmfestivals, waardonder Cannes, Mannheim, Heidelberg, Kiev, Tallin, Warschau, Istanbul, Gent, Moscow en Washington.

In september 2007 kwam de tweede film Nadine uit. De film, met Monic Hendricx, Halina Reijn en Sanneke Bos was de openingsfilm van het International Mannheim Heidelberg Filmfestival and werd vertoond op internationale filmfestivals in Gent, Karlovy Vary, Sao Paolo en Warschaw. Zijn derde film, een komedie, De President kwam uit in 2011. Zijn vierde film J. Kessels in 2015. Beiden films wonnen internationale awards, net als zijn twee telefilms The heart of Hadiah Tromp (2017) en Hope (2016). De eerste zelfs acht stuks. Erik maakte ook meerdere korte films Spring Song (2005), genomineerd voor een NPS Award en The Witness, genomineerd als beste korte film voor een Gouden Kalf in 2006 en winnaar van de Best Short Film Award of the Italian Republic, IFF Montecatini.

Ook regisseerde Erik voor televisie een aflevering van de VPRO Doc serie In Europa, een aflevering van de misdaadserie Deadline en 6 afleveringen van het VPRO kostuumdrama over 19-eeuwse Koningen in Holland: De Troon. Verder regisseerde hij een aflevering Van God Los (“Kat in het Nauw”), 2 documentaires van de serie Dutch Masters of the 21st Century: Portraits of artists Paul Kooiker and HeringaVanKalsbeek, drie afleveringen van de serie Smeris en later ook Celblok H. Hij schreef en regisseerde in 2019 de 8-delige thrillerserie Floodland / Grenslanders (2019) en regisseerde een aflevering van Rampjaar 1672.

Erik regisseerde diverse commercials voor ander andere Heineken, Smiths, Campina, Unilever, Dutch Taxes, KPN, Campina, Nastro Azurro en Jumbo.

Naast het regisseren acteert Erik soms ook. Zo speelde hij een rol in Bijt en zal hij ook te zien zijn in Elixer van Dana Nechushtan. Verder componeert hij muziek voor films en series. Dit deed hij voor zijn eigen producties, maar ook voor de serie Het Rampjaar 1672.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht