Esmée Dekker

Saturday Night Fever, Grease, Staying Alive Disco Fever, The Rocky Horrorshow, Lazarus, Evita, My fair lady, A chorus line.

Biografie

Esmée Dekker is een Nederlandse actrice en zangeres.
Ze is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical theater in Amsterdam.

In 2015 speelde Esmée in haar eerste musical De Jantjes van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Daarna volgden er vele andere. Zo volgden Heerlijk duurt het langst, Zo’n Toon en A Chorus Line waar ze de rol van Diana Morales vertolkte. In maart 2017 kreeg Esmée de hoofdrol van Eliza Doolittle in My Fair Lady. Ze tourde door heel Nederland en werd genomineerd voor ‘Beste vrouwelijke hoofdrol’. Daarna speelde ze in de musical Evita, de rol van de Maîtresse en alternate Evita.

In 2019 was Esmée te zien in Lazarus. Het laatste meesterwerk van David Bowie geproduceerd door Stage Entertainment en geregisseerd door Ivo van Hove. Het seizoen daarna was Esmée te zien als Janet in The Rocky Horror Show waarvoor zij wederom genomineerd werd voor ‘Beste vrouwelijke hoofdrol’. December vorig jaar ging Esmée samen met Yoran de Bont door het land met hun zelfgemaakte kerstconcert It’s beginning to look a lot like Christmas.

Dit seizoen was Dekker te zien als Rizzo in de musical Grease van Albert Verlinde producties waarvoor zij een musical award heeft gewonnen in de categorie ‘Beste vrouwelijke bijrol’. Datzelfde jaar was zij ook één van de zangers bij het Stayin Alive Disco Fever concert van De Graaf & Cornelissen entertainment.

Esmée is tevens te zien in verschillende commercials en te boeken als zangeres voor (gast)optredens. Zo deed zij mee aan Toppers in Concert en De Avond van de filmmuziek.

Volgend theaterseizoen zal zij de vrouwelijke hoofdrol (Stephanie) op zich nemen in de musical Saturday Night Fever.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht