Femke Lakerveld

Alles Flex, Mira Ornstein, Flexe Gasten, Simon, Vox Populi, Divorce, Dokter Tinus, Flikken Maastricht, Medea, Goede Tijden Slechte Tijden, Van God Los, De co-assistent.

Audio

0:00
0:00

Vodafone

0:00
0:00

Rijksoverheid

0:00
0:00

T-Mobile

0:00
0:00

Casemovie NL

0:00
0:00

Casemovie UK

Biografie

Femke Lakerveld (16 september 1974) speelde in 1996 haar eerste grote rol in de film Hufters & hofdames. Na deze rol volgden al snel hoofdrollen in de films Babylon, De Boekverfilming en Rent a Friend van regisseur Eddy Terstall. Ook was ze te zien in de films Simon, SEXtet en Vox Populi (eveneens Terstall), 06/05 (Theo van Gogh), De Nobelprijswinnaar (Timo Veltkamp), De Sterkste man van Nederland (Mark de Cloe) en in Almanak en De stilte van het naderen (Stephan Brenninkmeijer). Momenteel produceert Femke de korte docufilm 80/20 dialogen. In 2024/25 staat de speelfilm Het land van Johan op de agenda.

Op televisie was Femke onder meer te zien in de series Flikken Maastricht, Divorce, Dokter Tinus, Bitterzoet, DNA, Centraal Medisch Centrum, Meiden van De Wit, Medea, Lieve Lust, Parels & Zwijnen, Goede Tijden Slechte Tijden, Zoop, Spanga’s, De co-assistent, Echt niet OK en in de telefilms De Stilte van het Naderen en Ravel. Ook speelde ze in vele korte films en videoclips. In 2011 speelde zij Charlene de Carvalho-Heineken in de miniserie Freddy, leven in de brouwerij. Ze was te zien in ‘Rehab‘ van Van God Los, waarin zij naast Javier Guzman een hoofdrol vertolkte. Op dit moment is ze te zien als juf Sandra in de jeugdserie Alles Flex op KRO/NCRV. Ook maakt ze furore met een satirische videoserie op sociale media als (fictieve) politica Mira Ornstein.

Femke speelde in diverse theatervoorstellingen van het Utrechtse gezelschap Factor 1. Ook was zij te zien in de musical Boyband (Nederlands en Engelstalig) en nam deel aan muziektheatervoorstellingen (onder andere op De Parade). Ook speelde ze een hoofdrol in het toneelstuk De dood van Theo van Gogh, onder productie van De Balie in Amsterdam.

Femke was te zien in diverse binnen- en buitenlandse tv en radiocommercials zoals Johnson & Johnson, Citroën, KPN, Andrelon, Mora, Gamma, Staatsloterij, Albert Heijn, Unox, Mediq, Vodafone, T-Mobile e.v.a.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht