Iwan Walhain

Driving Miss Daisy, Leef, Rampvlucht, Minoes, Dokter Tinus, Alleen op de Wereld, Stanley H, Het dagboek van Hendrik Groen, Flikken Maastricht, Desperado.

Audio

0:00
0:00

Pearle

0:00
0:00

Menzis - Demo

0:00
0:00

Stemdemo 1

0:00
0:00

Stemdemo 2

0:00
0:00

Stemdemo 3

Biografie

Iwan Walhain, geboren in 1972, is een veelzijdig acteur die zijn opleiding voltooide aan de Toneelacademie Maastricht in het jaar 2000. Na zijn afstuderen werd hij voor veel hoofdrollen gevraagd bij diverse gezelschappen. Een greep hieruit zijn Caligula bij het Onafhankelijk Toneel, Tijl Uilespiegel bij Oostpool. Ignatius bij de Theatercompagnie en Kreon bij Het Noord Nederlans Toneel.

Bij Het Noord Nederlands Toneel zat Iwan bij het vaste Ensembe. Toen Koos Terpstra daar vertrok is Iwan vaste acteur geworden bij Toneelgroep de Appel in den Haag. De stad waar hij ook opgegroeid is.

Vanaf 2017 is Iwan freelancer en heeft hij bij diverse producties gewerkt, De Meeuw van het Amsterdamse bos en Driving miss Daisy van Senf. De laatste productie is Dagboek van een Dorpskoor, een co-productie met schouwburg Hengelo en gebaseerd op de film As it is in Heaven. Momenteel speelt Iwan verschillende voorstellingen voor Stichting Time Out. Van Iwan wordt gezegd dat hij gespecialiseerd is in tragisch-komische rollen.

Ook heeft Iwan in veel televisieseries en films gespeeld waaronder Leef, Cloaca, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Stanley H,Het jaar van Fortuyn en de televisieserie De Joodse Raad onder regie van Paula van der Oest.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht