Jeremy Baker

Koefnoen, Into The Woods, EurovisionTutorials, Robert Long, I.M., De Producers, Rocky Horror Show, Putting It Together, Mamma Mia!, Studio Snugger, Fidessa, Een Ander Licht en De Club Van Lelijke Kinderen.

Audio

0:00
0:00

Demo

0:00
0:00

Demo - Neutraal

0:00
0:00

Demo - Gekleurd

0:00
0:00

Demo - EN

Biografie

Jeremy studeerde aan de Akademie voor Kleinkunst waar hij werd onderscheiden met de Creativiteitsprijs en de Jean Louis Pisuisse-prijs. In theaters was hij te zien in o.a. Tuin Der Lusten, De Prinses Revue, The Broadway Ladybirds, Sabberiosia, In Beeld, de Nederlandse en Belgische producties van de musical De Producers en Into The Woods. Voor zijn rol als Leen Jongewaard in Robert Long ontving hij een Musical Award. Afgelopen theaterseizoen tourde hij met de voorstelling Koefnoen Live.

Vanaf het eerste seizoen in 2004 tot het laatste in 2016, is Jeremy als acteur/schrijver verbonden geweest aan het satirische TV-programma Koefnoen, dat in 2006 onderscheiden werd met de Zilveren Nipkow Schijf. Op televisie was hij verder te zien in o.a. I.M., Tegen Wil En Dank, Toen Was Geluk Heel Gewoon, Linda Linda, Schoolplein en Mouna’s Keuken.

Hij speelde in verschillende films zoals Richting Engeland, Eén Zoals Niemand, And The Band Played On…, Fidessa, The Story Of Boris en Fuk It.

Jeremy is stemacteur in onder andere All Grown Up, What’s With Andy, Mon Colle Knights, Transformers, Expeditie Berenklauw en Sanjay & Craig en films zoals o.a. Finding Nemo, The Chronicles Of Narnia, Arthur Christmas en Titeuf De Film.

Hij vertaalde theater- en musicalproducties als o.a. Putting It Together, Rocky Horror Show, Nonsens, Buyer & Cellar, Blood Brothers, Into The Woods, Mamma Mia!, Winnie De Poeh en Topvrouwen. Voor zijn vertaling van Mamma Mia! is hij genomineerd voor een Musical Award 2024. Hij schreef toneelteksten als o.a. Jan Klaassen En Katrijn of: Hoe Een Houten Huwelijk Kraken Kan, Tante Bennie Heb Een Kutkerst, Een Ander Licht en Vrijheid! Gelijkheid! Broedertwist!. Daarnaast schreef hij ook ook voor diverse televisieseries als Schoolplein, Mouna’s Keuken en Chantal & Tina. Voor het Eurovision Songfestival 2021 schreef Jeremy de EurovisionTutorials van Nikkie de Jager (NikkieTutorials).

Naast het geven van coaching, diverse workshops en masterclasses regisseerde hij o.a. Little Shop Of Horrors, Vedette!, Barcelona en Jon van Eerd’s jubileumvoorstelling Jon & De Jongens.

 

 

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht