Joep Sertons

Goede Tijden Slechte Tijden, Down, De Kameleon, The Third Wave, Westenwind, Spijkerhoek, Baantjer, Drie is teveel, Foreign Affairs, Spetters, Onderweg naar Morgen, Vrouwenvleugel, Voetbalvrouwen, Medisch Centrum West.

Audio

0:00
0:00

BNP Paribas - 1010

0:00
0:00

BNP Paribas - Boodschapje

0:00
0:00

BNP Paribas - Croissantje

Biografie

Joep is momenteel vooral bekend door zijn rol als Anton Bouwhuis in Goede Tijden, Slechte Tijden, echter begon hij al op 24-jarige leeftijd met actief acteren, tijdens een workshop van Candice Derra. Na zijn opleiding aan de Acteursstudio in Amsterdam vertrok hij in 1991 voor 1 jaar naar Amerika om vervolgens de hoofdrol in de Engelstalige drama-serie Foreign Affairs te vertolken in Buenos Aires, Argentinië.

Joep zijn televisiecarrière begon in 1984 met de 3-delige televisienovelle, Luisterpost, onder regie van Jonne Severijn. Daarna volgde vele gastrollen in o.a. Zeg eens Aaa, Vrienden voor het Leven, Het Zonnetje in Huis, Baantjer, Kees & Co, Spangen en Rozengeur & Wodkalime. Ook volgden vele hoofdrollen in o.a. Spijkerhoek, Onderweg naar Morgen, Vrouwenvleugel (Gouden Televisier Ring 1994), Westenwind (Gouden Televisier Ring 2000), Voetbalvrouwen en Goede Tijden Slechte Tijden. Ook was hij te zien in de webserie De slet van 6 VWO en in Flikken Maastricht.

Hij speelde hoofdrollen in diverse films waaronder Down (Dick Maas), Swingers (Stephan Brenninkmeijer), De Kameleon I en De Kameleon II (Steven de Jong). Voor de Zweedse speelfilm The Third Wave (Den Tredje Vågen) heeft Joep geruime tijd in Zweden doorgebracht.

Naast het acteren doet Joep stemmenwerk (Panorama, Tele2, Honig, UPC) presenteerde Joep programma’s (Ga toch Fietsen!, Afslag 4 beiden voor RTL 4) en is hij regelmatig te gast in televisieprogramma’s (Peking Express, 71 Graden Noord en Maestro).

Ten slotte is Joep actief werkzaam als regisseur. Daarmee begon hij in 1994. Hij schreef en regisseerde Zomaar een Zomer en Moet je mij hebben, theaterstukken voor middelbare scholieren. In 2002 regisseerde hij de videoclip van Rob Ronalds: Kanjer. In 2002-2003 was hij Item-Regisseur van Girlz.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht