Julien Croiset

Mensdagen, Klem, Van God Los, De Zuidas, Vilify, Houvast, De Held, Bon Bini Holland 2, De 12 van Oldenheim, Flikken Maastricht, De Ludwigs, Van Lucht en Veren, Beneden de rivieren, GTST.

Biografie

Julien Croiset studeerde Toneel aan het Conservatorium in Antwerpen en volgde de Toneelschool Maastricht. Hierna haalde hij nog een master psychologie aan de Vrije Universiteit.

Na zijn studie heeft hij veel gespeeld bij grote Nederlandse gezelschappen als De Appel, Het Nationale Toneel, Theater van het Oosten en de Haagsche Komedie. Na een aantal jaren fulltime spelen besloot hij echter zich toch te richten op de psychologie.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en al meerdere jaren is Julien weer volop aan het spelen. Met name in films en Televisieseries. Zo was hij te zien in ondermeer Houvast (best short film Tribeca Film Festival 2016), De Held, Bon Bini Holland 2, De 12 van Oldenheim, Flikken Maastricht, De Ludwigs, Klem, Van God Los, De Zuidas en Vilify (short). Ook speelde hij in een afstudeervoorstelling Manifesten en in Het Bittere Kruid op Theaterfestival na de Dam.

Hij speelde een langere periode een gastrol in Goede Tijden, Slechte Tijden en was hij te zien in Keizersvrouwen en Oogappels. Hij speelde ook een de hoofdrol in de korte films Mensendagen en Van lucht en Veren.

In het theater speelde Julien met zijn vader Hans Croiset in de voorstelling Beneden de rivieren. Deze voorstelling werd geregisseerd door zijn moeder Agaath Witteman. Een bijzonder project dus. Met zijn eigen Stichting Antigone maakte hij de voorstellingen Ze zitten en zeggen even niets, Het Bittere Kruid, Antigone en De Joodse Vrouw.

Julien wordt met regelmaat gecast voor commercials, waaronder Albert Heijn, SNS Bank, Binck Bank en OHRA.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht