Klemens Patijn

Pianostemmen, Zuidas, Deadline, Flikken Maastricht, Russen en Spangas, Soof, Casting X, Hel van ’63, Onder het Hart, Frankensteins Army, Ernie – Sesamstraat.

Audio

0:00
0:00

Demo

0:00
0:00

ABN AMRO

Biografie

Klemens studeerde in 2003 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarvoor had hij al een studie audiovisuele vormgeving afgerond. Hij speelde o.a. in de theaterproducties van Toneelgroep Amsterdam, het NNT, Tryater, Muz-theater, Theater EA en Theaterhuis ALBA.

In 2004 richtte hij samen met 4 schoolgenoten het collectief Vrienden van de Dansmuziek op. Met dit gezelschap speelde Klemens diverse producties zoals TratuffeJ6 en Diplodokus Deks.  Voor de Parade maakte en speelde hij ook vier voorstellingen.

In 2010 richtte hij de stichting TG Goed Gezelschap op waarmee hij o.a. de voorstellingen Gewapend Beton, Raphaël en T.I.C.S. maakte. Voor stichting 5D maakte en regisseerde hij Zitkom en TOXIC. Hij speelde in een aantal hernemingen van Held op Sokken (Schippers en van Gucht), Oorlogswinter, in de locatievoorstelling Bleekneusjes en maakte en speelde de voorstelling Senang (samen met Bellevue). In 2023 maakte hij met TG Goed Gezelschap de locatievoorstelling Pianostemmen. Deze gaat in het voorjaar van 2024 in reprise, maar dan in een tournee langs diverse theaterzalen.

Als gastdocent op de ATKA regisseerde hij met Hans Man in ’t Veld verschillende locatieproducties, o.a. Drie Zusters en Operatie IJsellinie.

Klemens speelde de hoofdrol in de bioscoopfilm Casting X en was te zien in de films De Hel van ’63Onder het Hart en in de internationale bioscoopfilm Frankensteins Army. Ook speelde hij in verschillende korte films zoals Voor lief, Roast Chicken en Lady Bug. Verder was hij te zien in televisieseries als Deadline, Flikken Maastricht, Russen, Spangas, Soof en De Zuidas.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht