Lucretia van der Vloot

De Man van la Mancha, De Vergeten Twentse Lente, Annie de Musical, Het feest van Tante Rita, Big Black & Beautiful, De Marathon, Lucretia sings Gladys, All Stars, In Oranje.

Audio

0:00
0:00

Staptapper

0:00
0:00

Fresh breath

Biografie

Lucretia studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kleinkunst. Sindsdien vertolkt zij vele rollen in zowel film-, televisie- als theaterproducties.
In de theaters was zij te zien in o.a. Klotewijven (met Ellen Pieters), Tip Top (regie Ruut Weissman), Bernstein Broadway Songbook (met het Metropole Orkest), Female Factory, She got game, High Heels in concert, Othello en Klaagliederen (Toneelgroep Amsterdam, regie Gerardjan Rijnders). Voor de theatervoorstelling Jenny Arean met Lucretia van der Vloot won ze samen met Jenny de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied ‘Halleluja amen’, geschreven door Jurrian van Dongen met muziek van Martin van Dijk. In 2017 speelde ze in De Marathon de musical. Ook zingt zij al twintig jaar samen met Michelle David en Rocq-E Harrel in de succesvolle groep Big Black and Beautiful.

Lucretia maakte ook altijd haar eigen theaterprogramma’s, zoals Alles Wat telt en Lucretia sings Gladys, een eerbetoon aan de grootste nog levende soullegende. Samen met Thijs Borsten speelde en ontwikkelde ze de voorstelling Kind van twee werelden. De afgelopen jaren speelde zij de rol van Miss Hannigan in de muscial ANNIE en speelde in de locatievoorstellingen Over de Grens en De vergeten Twentse lente (door Johanna ter Steege en Liesbeth Colthof).

Lucretia was te zien in heel veel films en televisieseries waaronder All Stars 2: Old Stars, De Boekverfilming, SEXtet, In Oranje, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Oogappels, Weemoed, ZAPP Missie, Flexe Gasten, Panduloria, All Stars (de serie), Arcadia en als Tante Rita in Het feest van Tante Rita. Haar meest recente rollen speelde zij in de Iers/Belgische serie Northern Lights, in de serie Een grote familie en in de film Net als in de film.

Momenteel speelt Lucretia de vrouwelijke hoofdrol in de musical De man van La Mancha, in regie van Ruut Weissman. Voor deze rol is zij genomineerd voor een Musical Award.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht