Matteo van der Grijn

Soldaat van Oranje – De Musical, Ted Lasso, The Passion 2024, Hockeyvaders, Het Gouden uur, The Goldfinch, Tribes of Europe, Zwanger en Co, Wil de Krokodil, Lightyear, Het Herriehofje, Oogappels, Toscaanse Bruiloft, Gek van Geluk, Keizersvrouwen, Of ik gek ben, Bankier van het verzet, Gilette, Lexus.

Audio

0:00
0:00

Bavaria

0:00
0:00

Broodje Unox

0:00
0:00

Nationale Nederlanden

0:00
0:00

Calvé

0:00
0:00

Broodje Unox - Tag-on

Biografie

Matteo van der Grijn voltooide in 2007 zijn opleiding aan de Toneelschool Arnhem.

Na zijn opleiding begon Matteo zijn carrière in de voorstelling Hamlet, van de Theatercompagnie, onder regie van Theu Boermans. Daarnaast was hij te zien in verschillende producties van het Nationale Toneel: Levende Doden, De Prooi en Midzomernachtdroom. In het seizoen 2010/2011 speelde Matteo als eerste acteur de titelrol in de musical Soldaat van Oranje onder regie van Theu Boermans en in 2014/2015 speelde hij bij het Nationale Toneel in Blauwdruk voor een nog beter leven onder regie van Johan Doesburg. Verder was hij te zien in o.a. Fatal Attraction en Indecent Proposal.

Daarnaast was Matteo te zien in vele televisieseries als Levenslied, Nieuwe Buren, Adem in – Adem uit, Klem, Celblok H, De Mannen van dokter Anne, Keizersvrouwen, DNA en Oogappels. Hij speelde tevens diverse gastrollen in Het Klokhuis.

Ook speelde Matteo in heel veel films waaronder Toscaanse Bruiloft, Daglicht, Of Ik Gek ben, Mannenharten, Bankier van het verzet, Kapsalon Romy, Hartenstrijd en Gek van Geluk.

Matteo speelde een mooie rol in de internationale serie Ted Lasso. The New York Times schreef over hem: “I found the scenes between the two of them to be perhaps the best of the entire season”. Daarnaast was hij ook te zien in Tribes of Europa en de internationale film The Goldfinch.

Recent was hij te zien in de film Zwanger & Co en in de series Hockeyvaders, Het gouden uur en Het Herriehofje.

Naast zijn werk voor de camera of op toneel is Matteo een veelgevraagd stemacteur. Hij is vaste stem van o.a. Lexus en Gilette, sprak diverse tekenfilms in waaronder Sing 2, The Croods, Lightyear (stem: Buzz Lightyear), Wil de Krokodil en spreekt ook audioboeken en audiotours in (o.a. Amsterdam Light Festival 2022).

Matteo spreekt vloeiend Italiaans en heel goed Engels.

Contact

Anne-Paul Houwen

anne-paul@montecatini.nl
+31 6 15007308

Ontmoet al onze talenten

Overzicht