Maureen Verspille

Miss Moxy, De Grotten van Han van Vloten (Gouden Kalf), Een Lief Konijn, Toen Mijn Vader Een Struik Werd.

Biografie

Nadat Maureen afstudeerde aan de Artez hogeschool voor de kunsten heeft ze in diverse toneelproducties gespeeld. Vervolgens maakte ze de overstap naar scenarist / schrijver.

Maureen ontwikkelde twee dramaseries voor de VPRO-jeugd ( Casa Poëtica) waarin ze samen met mede-auteur Jur van der Lecq de hoofdrol speelde (regie Leon Giesen en Boris Paval Conen). Vervolgens schreef ze de korte film De Grotten van Han van Vloten (Irmgards Delight) waar ze een Gouden Kalf voor ontving.

Haar korte film Lief Konijn (regie Camiel Scouwenaar) werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

In samenwerking met Nicole van Kilsdonk schreef ze het scenario voor Toen Mijn Vader Een Struik Werd. De première van de film was op het internationaal filmfestival van Toronto. Toen Mijn Vader Een Struik Werd, werd aangemeld als Nederlandse inzending voor de 90ste Oscar uitreiking in de categorie Beste niet-Engelstalige film. De film won veel prijzen waaronder de Gouden Leeuw voor beste Nederlandse familiefilm op het Cinekid festival, Winnaar ECFA award and Audience award op Het Jeugdfilmfestival (BE) en Winner professional Jury Award KinoKino – International Film Festival for Children, Zagreb, Croatia.

De animatie speelfilm getiteld Miss Moxy (regie Vincent Bal) zal in 2024 gedraaid worden.

Daarnaast is er een speelfilm in de maak (De Runner), een animatie-serie (Prinses Arabella) en een animatie speelfilm (werktitel: Roeltje Rats).

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht