Rian Gerritsen

De Luizenmoeder, Wie is de Mol?, TOPvrouwen, Huisvrouwen Bestaan Niet, Zin in Zappelin, Due Piccoli Italiani, Celblok H, Dokter Deen, Sluipschutters.

Audio

0:00
0:00

Anne & Sef

0:00
0:00

Selling

0:00
0:00

Stemmetjes

0:00
0:00

Voice-over

Biografie

Rian Gerritsen (1971) rondde in 1997 de Toneelschool Arnhem af. Na haar afstuderen speelde ze jaarlijks in meerdere theaterproducties bij onder andere De Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, Theater het Amsterdamse Bos, TG Bloody Mary, Bos Theaterproducties, Theatergroep Suburbia. Rian werkte ook veel in het jeugdtheater, eerst bij theatergroep Wederzijds en later vele jaren bij De Toneelmakerij. Haar liefde voor poppenspel kon zij kwijt bij theatergroep Gnaffel. De afgelopen jaren speelde zij in De Vader, Volkstuincomplex en bij REP Entertainment in de producties Opvliegers 4 – Trossen Los!, Opvliegers 5 – Op Safari en Huisvrouwen Bestaan Niet. Bij PS Theater in Leiden speelde zij in diverse locatievoorstellingen waaronder Nachtwacht FM. Dit theaterseizoenl is zij te zien in TOPvrouwen bij REP Entertainment en in de voorstelling In de Lift bij TGPunch

Rian is onder meer bekend van de televisieseries De Luizenmoeder, Van Speijk, Dokter Deen, Celblok H, Het Jaar van Fortuyn, Draadstaal, Five Live en Nieuw Zeer. Ook heeft ze een vaste rol als buurvrouw Rian in het kinderprogramma Zin in Zappelin.

Naast televisie speelde zij ook in vele films zoals Langer Licht, De Wederopstanding van een Klootzak, Kidnap, Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, Engel, de telefilm King of the Road en De Luizenmoeder de film. In het voorjaar van 2018 kwam de Italiaanse film Duo Piccoli Italiani uit, van Paulo Sassenelli, waarin Rian een hoofdrol speelde.

Voor de korte film Garbage, won Rian de prijs voor beste actrice op het 48hr Film Project Rotterdam in 2019. De film zelf won de prijs voor beste film.

In 2016 won ze tijdens het 48hour filmfestival Rotterdam ook al de prijs voor beste vrouwelijke bijrol (1e prijs jurk en publiek) voor haar rol in de korte film Underdog van Marc Eikelenboom. In Seattle won ze de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

Los van het acteren verzorgt ze de theatrale rondleidingen in het Rijksmuseum, regisseert ze en geeft ze acteerlessen en workshops.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht