Roel Dirven

The Mopes, Goede tijden Slechte tijden, Het Huis Anubis, Soldaat van Oranje – De Musical, De Woefside Story, Bureau Raampoort, De Spa, Gooische Vrouwen 2, Jeuk, De Zevende Hemel, Victorious, Gamma.

Biografie

Roel studeerde in 2011 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na zijn opleiding volgde hij lessen bij o.a. Monique van de Ven, Seb Harcombe, Helmert Woudenberg en Elisabet Sevholt. Ook werkt Roel sinds 2020 nauw samen met acteercoach Ivana Chubbuck, die hem specialiseerde in diens acteermethode de ‘Chubbuck Technique’. Sinds 2021 is Roel ook gecertificeerd om hier zelf les in te geven.

Roel maakte in 2010 zijn televisiedebuut als Raphael Salomons in de televisieserie Het huis Anubis en de 5 van het magische zwaard. Deze rol gaf hem bekendheid bij het grote publiek. Wegens het succes van de serie werden er ook films ontwikkeld. Roel speelde in Het Huis Anubis: De Vijf en de Toorn van Balor en Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna!.

Van 2013 tot 2015 speelde hij in de musical Soldaat van Oranje de rol van Bram Goudsmid. In seizoen 2016-2017 speelde hij opnieuw in deze productie, maar toen in de rol van Anton Roover. Het seizoen daarna was hij te zien in de familievoorstelling De Woef Side Story van Theater Rotterdam.

Roel heeft verschillende (gast)-rollen in televisieseries en films gespeeld, waaronder: Flikken Maastricht, Bodem, Gooische Vrouwen en Queer Amsterdam. In 2018 vertolkte hij een jaar de rol van Flo Wagenaar in de populaire soap Goede Tijden, Slechte Tijden.

Roel had zijn internationale doorbraak in 2021 als Mat Benvenuti in de HBO Max Original The Mopes. Voor de opnames van de serie woonde hij 3 maanden in Berlijn, leerde hij gitaar spelen en volgde hij Amerikaanse en Duitse les. Na een wereldwijde release op HBO MAX is de serie momenteel nog te zien op Netflix.

In november 2022 werkte Roel mee aan de Engelstalige short Heaven on Earth. De kortfilm werd tijdens het internationale Four Points filmfestival 2nd runner-up Beste Film en won prijzen voor Best Acting Ensemble, Best Cinematography en Best Sound Design.

Sinds kort is Roel ook werkzaam als scenarist. Momenteel werkt hij aan de afronding van zijn eerste feature film. Hiervoor draaide hij in 2023 een 39 minuten versie onder de titel Lost in The Waves. Deze zal in het voorjaar van 2024 in Parijs en Londen in première gaan en daarna ingezonden worden naar verschillende internationale filmfestivals.

Ook is Roel al jaren werkzaam als stemacteur en leent zijn stem aan verschillende series en films voor Disney Plus, Netflix, Nickelodeon en de NPO. Ook spreekt hij audioboeken in en is hij voor meerdere studio’s werkzaam als vertaler.

Roel was enkele jaren het vaste gezicht van bouwmarkt Gamma en had begin 2024 de lead in een campagne van Zonneplan.

Roel spreekt naast zijn moedertaal Nederlands vloeiend Engels (American Standard dialect), Duits en Frans (hoog niveau).

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht