Sadettin Kirmiziyüz

KLEM, Van God Los, Als de dijken breken, Het irritante eiland, De vader, de zoon en het heilige feest, Hollandse Luchten, The Family, De Knettergekke wereld achter het raam, Citizen K.

Biografie

Sadettin Kirmziyüz (Zutphen, 1982) studeert in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Na zijn afstuderen is hij werkzaam bij verschillende theatergezelschappen, maar begint hij ook zijn eigen voorstellingen te spelen.

Sinds 2010 is hij artistiek leider van SADETTIN K (voorheen Trouble Man) en maakt hij onder die vlag voorstellingen. Het werk van Sadettin kenmerkt zich door een sterk autobiografisch en documentair karakter: hij put uit zijn persoonlijke leven en ervaringen om voorstellingen te maken waarin identiteit, migratie, discriminatie, politiek en de geschiedenis van zowel Nederland als de wereld een rol spelen en persoonlijke en universele thema’s zich met elkaar vermengen. Zijn voorstellingen zijn vaak verhalende monologen, veelal ondersteund door (live)muziek.

Hij tourde lange tijd met zijn voorstelling Citizen K, waar hij uitsluitend lovende recensie voor ontving.

TROUW ***** “Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.”

Hiernaast maakt hij o.a. de voorstellingen Monumentaal en 1000+1 nacht (samen met De Toneelmakerij)

Naast theater speelt hij ook vaak in televisieseries, waaronder KLEM, Van God Los, Als de Dijken Breken, Dag & Nacht en in films als Het irritante Eiland, Tot zonsondergang en Toen ik jou zag.

De komende periode zal Sadettin nog in diverse series te zien zijn.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht