Sytske van der Ster

BUZA, Minoes, De Piraten van Hiernaast, Levenslied, De co-assistent, Heer en Meester, Pietje Bell I en II, Hema de musical, Who’s afraid of Woody Allen.

Audio

0:00
0:00

De Verborgen Geschiedenis

0:00
0:00

Hartstichting

0:00
0:00

De Perfecte Minnaar

0:00
0:00

Optimel

0:00
0:00

Pampers

Biografie

Sytske van der Ster studeerde in 2001 af aan de Kleinkunst academie in Amsterdam.

Ze is bekend van haar hoofdrollen in de succesvolle televisieseries Buza, Heer en Meester, Levenslied en De co-assistent. Daarnaast was ze te zien in series als De Zuidas, De Spa, Vrijland, Flikken Maastricht en de Amerikaanse serie Crossing Lines.

Haar speelfilmdebuut was in 2002 als moeder Sproet in Pietje Bell. Daarna speelde zij o.a. in Pietje Bell 2, Foekisa de Miniheks, Cop vs Killer en In jouw naam. Ze speelde in de met een Emmy Kids Award bekroonde televisiefilm Rabarber van Marc de Cloe en in de internationale Thriller Prosopagnosia van de Nederlandse regisseur Hugo Keijzer die in première ging in Cannes en op het EEF bekroond werd tot beste film. Ze werkte samen met regisseur Saskia Boddeke in A day in the life of a Castle, een multimedia spektakel geschreven door Peter Greenaway. In 2014 speelde ze de hoofdrol in Alice een Cinetree original geregisseerd door Hanna Verboom. In 2017 had ze de hoofdrol in de film De Inspirator van Hans Breetveld en was ze te zien in Bloody Marie, een duistere speelfilm van Guido van Driel en Lennert Hillege. Ze speelde ook de hoofdrol in de surrealistische korte film Botanica van Noel Loozen . In 2018 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de korte internationale film De Blauwe Maagd van regisseur Tim Klok en geschreven door Joeri Pruys en in de kort film Nesteltherapie van Anne Vaandrager geproduceerd door VPRO Dorst. In 2020 was ze te zien als Mevrouw Daandels in de bioscoopfilm De Piraten van Hiernaast geregisseerd door Pim van Hoeve een rol die ze in 2022 ook weer op zich nam in deel twee De Ninja’s van de Overkant.

Dit jaar is ze is als regisseur, creative producer en actrice betrokken bij twee internationale films; Barbados en You are Safe.  

Op het toneel was ze o.a. te zien in Fatal attraction en When Harry met Sally. Ze speelde in Nijntje de Musical, Pippi Langkous de musical en We want more.

Samen met Jolanda van der Ber ontwikkelde ze voor het Mlab de muziektheatervoorstelling Who’s afraid of Woody Allen. Ze speelde vrouwelijke hoofdrol in de kinderopera Mannetje Jas en de hoofdrol in de musical Minoes naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Dit jaar speelt ze de titelrol in Louise, een dansvoorstelling over Slavernij en het koloniale verleden van Nederland, geregisseerd door Farida Nabibaks.

Naast actrice is Sytske ook werkzaam als regisseur en maakte zij in 2016 samen met Jolanda van den Berg de voorstelling Nico over het leven en werk van de gelijknamige actrice en singer songwriter. In 2018 ontwikkelde en regisseerde ze de muziektheater voorstelling Hold On waarin drie vrouwen het werk van Tom Waits onder handen namen, om vanuit hun eigen culturele achtergrond het afscheid dat hij in zijn nummers bezingt te belichten. Ze regisseerde de voorstelling Sofasessie van Marian Mudder en coacht cabaret en kleinkunst talenten zoals Marjolein Ebels en Mirjam Tiddema bij het maken van hun soloprogramma’s.  Dit jaar regisseert ze de Natte Dromen Revue, De Pride musical Sing-along en een nieuwe Nederlandse musical over het leven van Frieda Belinfante in Co-productie met De Nationale Opera. Sinds 2022 is ze samen met haar man Dante Boon Artistiek leider van Stichting Boon en Ster.

Contact

Linda Speelman

linda@montecatini.nl
+31 6 41375791

Ontmoet al onze talenten

Overzicht