Albert Secuur

Petticoat, Hollands Hoop (I en II), GTST, Echt niet OK, Penoza V, Nieuwe Buren 3, Reporter, Spaak en Gelukszoekers, Marijke Muoi, Hotel Zigterman.

Albert Secuur (Groningen, 1965) is een Groninger in hart en nieren die na vele omzwervingen zijn bestemming heeft gevonden in het theater en film/televisieproducties. Hij is acteur, regisseur, muzikant.

Albert is een veelgevraagd acteur bij gezelschappen als het NNT, Peergroup en de Steeg en vele vrije producties. In 2018 speelde hij in Marijke Muoi, de openingsvoorstelling van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad. Hij was te zien in veel televisieproducties waaronder Petticoat, GTST, Echt niet OK, Hollands Hoop (I en II), Penoza V, Nieuwe Buren 3 en in de films Reporter, Spaak en Gelukszoekers. Ook speelde hij in commercials voor o.a. Albert Heijn.

Als regisseur werkt hij vooral veel voor (amateur)gezelschappen in Noord Nederland. Zo maakte hij voorstellingen voor Schouwburg De Lawei in Drachten en regisseerde hij in 2018 het driedelige komische theaterspektakel Hotel Zigterman in de kersverse gemeente Midden-Groningen.

Albert verleende zijn stem aan meerdere commercials (o.a. Regiobank en Hooghoudt), hoorspelen en TV-programma’s (o.a. De Noodcentrale) en verzorgt taalcoaching bij o.a. de serie Hollands Hoop.

Geboren 17-11-1965
Haar Blond
Ogen Blauw
Stembereik Bariton
Talen Engels, Nederlands