Albert Secuur

Acteur - film - theater

Stanley H, Petticoat, Hollands Hoop (I en II), GTST, Echt niet OK, Penoza V, Nieuwe Buren 3, Reporter, Spaak en Gelukszoekers, Marijke Muoi, Hotel Zigterman.

Albert Secuur (Groningen, 1965) is een Groninger in hart en nieren die na vele omzwervingen zijn bestemming heeft gevonden in het theater en film/televisieproducties. Hij is acteur, regisseur, muzikant.

Albert is een veelgevraagd acteur bij gezelschappen als het NNT, Peergroup en de Steeg en vele vrije producties. In 2018 speelde hij in Marijke Muoi, de openingsvoorstelling van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad. Hij was te zien in veel televisieproducties waaronder Petticoat, GTST, Echt niet OK, Hollands Hoop (I en II), Penoza V, Nieuwe Buren 3 en in de films Reporter, Spaak en Gelukszoekers. Ook speelde hij in commercials voor o.a. Albert Heijn en Bol.com. Recent speelde hij een mooie rol in de serie Stanley H.

Als regisseur werkt hij vooral veel voor (amateur)gezelschappen in Noord Nederland. Zo maakte hij voorstellingen voor Schouwburg De Lawei in Drachten en regisseerde hij in 2018 het driedelige komische theaterspektakel Hotel Zigterman in de kersverse gemeente Midden-Groningen. Recent ging Die Weltmeister in het Altlastheater in Emmen in première.

Albert verleende zijn stem aan meerdere commercials (o.a. Regiobank en Hooghoudt), hoorspelen en TV-programma’s (o.a. De Noodcentrale) en verzorgt taalcoaching bij o.a. de serie Hollands Hoop.