Albert Secuur

Acteur - film - theater

Stanley H, Petticoat, Hollands Hoop (I en II), GTST, Echt niet OK, Penoza V, Nieuwe Buren 3, Reporter, Spaak en Gelukszoekers, Marijke Muoi, Hotel Zigterman.

Albert Secuur (Groningen, 1965) is een Groninger in hart en nieren die na vele omzwervingen zijn bestemming heeft gevonden in het theater en film/televisieproducties. Hij is acteur, regisseur, muzikant.

Albert is een veelgevraagd acteur bij gezelschappen als het NNT, Peergroup en de Steeg en vele vrije producties. In 2018 speelde hij in Marijke Muoi, de openingsvoorstelling van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad. Hij was te zien in diverse televisieproducties waaronder Petticoat, GTST, Hollands Hoop (I en II), Penoza, Nieuwe Buren 3 en Flikken Maastricht en ook in de films Reporter, Spaak en Gelukszoekers. Albert speelde in commercials voor o.a. Albert Heijn en Bol.com. Recent speelde hij een mooie rol in de serie Stanley H en was tevens te zien in Moloch en Dirty Lines.

Als regisseur werkt hij vooral veel voor (amateur)gezelschappen in Noord Nederland. Zo maakte hij voorstellingen voor Schouwburg De Lawei in Drachten en regisseerde hij in 2018 het driedelige komische theaterspektakel Hotel Zigterman in de kersverse gemeente Midden-Groningen. In 2019 speelde Die Weltmeister in het Altlastheater in Emmen.

In de zomer van 2022 speelde hij in theaterspektakel Noord. Een theatervoorstelling vol met muziek, dans en videoprojectie. Voor deze voorstelling verzorgde hij ook de spelregie.

Albert verleende zijn stem aan meerdere commercials zoals voor Regiobank en Hooghoudt, hoorspelen en TV-programma’s (o.a. De Noodcentrale) en verzorgt taalcoaching bij diverse series waaronder de serie Hollands Hoop.