Camilla Meurer

Actrice - film - theater - stemmenwerk

De Zaak Menten, Goede Tijden Slechte Tijden, De Spa, 48hr Project Het Internet, Ik weet wie je Bent, Het Nationale Toneel, Van God Los, Poker

Camilla Sophia Meurer is het product van een onwaarschijnlijke mix van Haags, Schevenings en Braziliaans bloed.

Haar eerste glansrol was bij Jeugd Theaterschool Rabarber waar ze een smeltend ijsje vertolkte. Na de middelbare school werd ze aangenomen op de Toneelacademie Maastricht, maar helaas eindigde dit avontuur eerder dan verwacht. Ze bleek te jong. Gelukkig kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Een paar jaartjes ouder, wijzer en wetende hoe hoog de lat zou komen te liggen werd Camilla alsnog op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie toegelaten. Ze liep stage bij het Nationale Toneel (Faust I & II) en kon in 2011 kon haar fel begeerde toneelschooldiploma in ontvangst nemen.

Na haar afstuderen is Camilla werkzaam als actrice in internationale projecten, toneel, film en televisie. Ze kreeg bekendheid door haar rol als Monica de Klein die ze in 2013 vertolkte in de soap Goede tijden Slechte tijden. In 2015 maakte ze samen met haar GTST-collega de voorstelling Dorian Gray.

Naast enkele korte terugkeren in GTST is ze te zien geweest in onder andere Flikken MaastrichtDanni Lowinski, Love Hurts, Van god losDe Spa, Voetbalmaffia, Spangas, Shiame en Ik weet wie je Bent. Ook in de televisieserie De zaak Menten speelde zij een grote rol. De serie won een Gouden Kalf voor beste televisiedrama en de BANFF Rockie Award (best Drama Series Non-English Language) op het BANFF World Media Festival in Canada.

Zij won de prijs voor beste actrice in de korte film Het internet tijdens het 48hr Filmproject in Utrecht.

In het voorjaar van 2020 tourde zij met de voorstelling Poker (Raymi Sambo), waarin zij alle vrouwenrollen vervulde. De Theaterkant noemde haar in de recensie “De grote verrassing van de voorstelling”.

Naast haar werk in TV, Theater en Film is ze als stemactrice regelmatig te horen. In 2017 rondde zij een Cambridge studie Engels aan de Universiteit van Leiden af, hierdoor spreekt zij Engels op een internationaal C2 level.