Denise Aznam

Actrice - film - theater - TV - stemmenwerk

Doodstil, Celblok H, De Oost, Ze noemen me Baboe, De nog grotere Slijmfilm, Jeuk, Suspicious Minds, Orpheus, De Zuidas, Papadag, Sell me your Secret, De tolk van Java, Eet je Bord leeg, Woestijnjasmijntjes, Poppenkast, Everest de jonge Yeti.

Denise Aznam studeerde aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar zelfgeschreven solovoorstelling 2048, die ze maakte onder begeleiding van Esther Scheldwacht, werd geselecteerd voor het ITS festival en sinds haar afstuderen in 2013 is zij continu aan het werk geweest.

Ze speelde in het theater bij o.a. Mighty Society, De Toneelmakerij (Enkeltje Amsterdam, Woestijnjasmijntjes en Eet je Bord Leeg) en MAAStd (Sell me your Secret). Bij Hummelinck Stuurman speelde ze in de voorstelling De Tolk van Java en in de voorstelling Poppenkast van De Toneelmakerij. Bij het Nationale Toneel speelde ze in De Eeuw van mijn Moeder.

Met de theatervoorstelling Sell me your Secret won Denise de Zilveren Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’.

Denise werd bekend door haar rol als Kim in de televisieserie Celblok H (2014-2017), maar speelde ook in o.a. Jeuk, Suspicious Minds, Orpheus, De Zuidas en Papadag. Ze speelde de hoofdrol van Nanny Farah in de succesvolle jeugdserie Ninja Nanny bij NPO ZAPP en was ze te zien als Dewi in de serie Doodstil.

Op het witte doek is zij te zien in De Oost, die geheel in Indonesië gedraaid is en in De nog grotere slijmfilm

In 2020 sprak zij in vloeiend Bahasa Indonesia de documentaire Ze noemen me Baboe in, welke 2 Gouden Kalveren won (voor beste lange documentaire en beste montage). Ook was zij een van de stemmen van de film Everest de jonge Yeti

Op dit moment staat Denise in de voorstelling Lichter dan Ik bij KorthalsStuurman en komt binnenkort het 2e seizoen van Ninja Nanny op televisie.

Geboren 24-05-1986 te Rheden
Lengte 162 cm
Haar Donkerbruin
Ogen Donkerbruin
Stem Alt, Sopraan
Talen Engels, Nederlands, Bahasa Indonesisch