Denise Aznam

Actrice - film - theater - TV - stemmenwerk

Doodstil, Celblok H, De Oost, Ze noemen me Baboe, De nog grotere Slijmfilm, Jeuk, Suspicious Minds, Orpheus, De Zuidas, Papadag, Sell me your Secret, De tolk van Java, Eet je Bord leeg, Woestijnjasmijntjes, Poppenkast, Everest de jonge Yeti.

Denise Aznam studeerde aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar zelfgeschreven solovoorstelling 2048, die ze maakte onder begeleiding van Esther Scheldwacht, werd geselecteerd voor het ITS festival en sinds haar afstuderen in 2013 is zij continu aan het werk geweest.

Ze speelde in het theater bij o.a. Mighty Society, (10 en The final Remix), De Toneelmakerij (Enkeltje Amsterdam, Woestijnjasmijntjes en Eet je Bord Leeg) en MAAStd (Sell me your Secret en liefde), Korthals Stuurman (De Tolk van Java en Lichter dan ik) en het Nationale Theater (De Eeuw van mijn Moeder).

Met de theatervoorstelling Sell me your Secret won Denise de Zilveren Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’.

Denise werd bekend door haar rol als Kim in de televisieserie Celblok H (2014-2017), ze speelde de hoofdrol van Nanny Farah in de succesvolle jeugdserie Ninja Nanny bij NPO ZAPP en was ze te zien als Dewi in de spin-off van de televisieserie Penoza; Doodstil. Op het witte doek is zij te zien in De Oost, en De nog grotere slijmfilm.

In 2020 sprak zij in vloeiend Bahasa Indonesia de documentaire Ze noemen me Baboe in, welke 2 Gouden Kalveren won (voor beste lange documentaire en beste montage) en genomineerd werd voor een International Emmy Award voor beste documentaire. Ze was een van de stemmen van de film Everest de jonge Yeti en Turning Red die nu te zien is op Disney Plus. Ook speelde ze o.a. in Zina, Flikken Rotterdam, Huisvrouwen bestaan niet 2, Papadag, De Zuidas, SuspiciousMinds en Jeuk.

Op dit moment staat Denise in de voorstelling Lichter dan Ik bij KorthalsStuurman en is zij te zien in het 2e seizoen van Ninja Nanny op televisie.

Denise spreek vloeiend Bahasa Indonesisch