Denise Aznam

Actrice - film - theater - TV - Stemactrice

Genomineerd voor een Colombina in 2022 voor haar rol in "Lichter dan Ik".

Doodstil, Dertigers, The bad guys, Celblok H, De Oost, Ze noemen me Baboe, De nog grotere Slijmfilm, Turning Red, Ninja Nanny, Suspicious Minds, De Zuidas, Papadag, Sell me your Secret, De tolk van Java, Poppenkast, Everest de jonge Yeti.

Denise Aznam groeide op in Arnhem en studeerde af aan de acteursopleiding van de HKU.

Denise werd bekend door haar rol als Kim in de televisieserie Celblok H (2014-2017), ze speelde de hoofdrol van Nanny Farah in de succesvolle jeugdserie Ninja Nanny bij NPO ZAPP en was ze te zien als Dewi in de spin-off van de televisieserie Penoza; Doodstil. Op dit moment speelt zij een grote rol in het vierde seizoen van Dertigers. Ook speelde ze o.a. in Flikken Rotterdam, Papadag, De Zuidas, Suspicious Minds en Jeuk. Op het witte doek is zij te zien in Huisvrouwen bestaan niet 2, De Oost, De nog grotere slijmfilmDe Allergrootste Slijmfilm en momenteel in De Oneindige Slijmfilm.

Ze speelde in het theater bij o.a. het Nationale Theater (De Eeuw van mijn Moeder), Korthals Stuurman (De Tolk van Java, Lichter dan ikMighty Society (MS 10, The final Remix)De Toneelmakerij (Enkeltje AmsterdamWoestijnjasmijntjesEet je Bord Leeg, Poppenkast), MAAStd (Sell me your Secret, Liefde).

In 2022 werd Denise genomineerd voor een Colombina, VSCD Theaterprijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol, voor haar rol in Lichter dan Ik. Met de theatervoorstellingSell me your Secret won Denise de Zilveren Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’.

In 2020 sprak zij in vloeiend Bahasa Indonesia de documentaire Ze noemen me Baboe in, welke 2 Gouden Kalveren won (voor beste lange documentaire en beste montage) en genomineerd werd voor een International Emmy Award voor beste documentaire.

Ze was een van de stemmen in de films The Bad Guys, Everest de jonge Yeti en Turning Red die nu te zien is op Disney Plus. Daarnaast sprak zij in voor o.a. Het Rijksmuseum en Het Tropenmuseum.

Recent speelde Denise in de voorstelling Poppenkast bij De Toneelmakerij en ook volgend seizoen speelt zij bij De Toneelmakerij in de voorstelling 1001 Nacht.