Denise Aznam

Actrice - film - theater - TV - stemmenwerk

Doodstil, Celblok H, De Oost, Ze noemen me Baboe, De nog grotere Slijmfilm, Jeuk, Suspicious Minds, Orpheus, De Zuidas, Papadag, Sell me your Secret, De tolk van Java, Eet je Bord leeg, Woestijnjasmijntjes, Poppenkast, Everest de jonge Yeti.

Denise Aznam studeerde aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar zelfgeschreven solovoorstelling 2048 die ze maakte onder begeleiding van Esther Scheldwacht werd geselecteerd voor het ITS festival en sinds haar afstuderen in 2013 is zij continu aan het werk geweest.

Ze speelde in het theater bij o.a. Mighty Society, De Toneelmakerij (Enkeltje Amsterdam, Woestijnjasmijntjes en Eet je Bord Leeg) en MAAStd (Sell me your Secret). Bij Hummelinck Stuurman speelde ze in de voorstelling De Tolk van Java en in de voorstelling Poppenkast van De Toneelmakerij. Momenteel werkt zij aan de productie De Eeuw van mijn Moeder bij Het Nationale Toneel.

Met de theatervoorstelling Sell me your Secret won Denise de Zilveren Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’.

Denise werd bekend door haar rol als Kim in de televisieserie CelblokH (2014-2017), maar speelde ook in o.a. Jeuk, Suspicious Minds, Orpheus, De Zuidas en Papadag. Ze speelde de hoofdrol van Nanny Farah in de succesvolle jeugdserie Ninja Nanny bij NPO ZAPP en was ze te zien als Dewi in de serie Doodstil.

Momenteel kun je haar zien in de film De Oost, die geheel in Indonesië gedraaid is. Binnenkort gaat De nog grotere slijmfilm in première. 

Recent sprak zij in vloeiend Bahasa Indonesia de documentaire Ze noemen me Baboe in, welke 2 Gouden Kalveren won (voor beste lange documentaire en beste montage). Ook was zij een van de stemmen van de film Everest de jonge Yeti

Geboren 24-05-1986 te Rheden
Lengte 162 cm
Haar Donkerbruin
Ogen Donkerbruin
Stem Alt, Sopraan
Talen Engels, Nederlands, Bahasa Indonesisch