Denise Aznam

Actrice - film - theater - TV - stemmenwerk

Doodstil, The bad guys, Celblok H, De Oost, Ze noemen me Baboe, De nog grotere Slijmfilm, Turning Red, Jeuk, Suspicious Minds, De Zuidas, Papadag, Sell me your Secret, De tolk van Java, Eet je Bord leeg, Woestijnjasmijntjes, Poppenkast, Everest de jonge Yeti.

Denise Aznam groeide op in Arnhem en studeerde af aan de acteursopleiding van de HKU.

Denise werd bekend door haar rol als Kim in de televisieserie Celblok H (2014-2017), ze speelde de hoofdrol van Nanny Farah in de succesvolle jeugdserie Ninja Nanny bij NPO ZAPP en was ze te zien als Dewi in de spin-off van de televisieserie Penoza; Doodstil. Ook speelde ze o.a. in Flikken Rotterdam, Papadag, De Zuidas, Suspicious Minds en Jeuk. Op het witte doek is zij te zien in Huisvrouwen bestaan niet 2, De Oost en De nog grotere slijmfilm.

Ze speelde in het theater bij o.a. het Nationale Theater (De Eeuw van mijn Moeder), Korthals Stuurman (De Tolk van Java, Lichter dan ik) Mighty Society (MS 10, The final Remix), De Toneelmakerij (Enkeltje Amsterdam, Woestijnjasmijntjes, Eet je Bord Leeg, Poppenkast), MAAStd (Sell me your Secret, liefde).

In 2022 werd Denise genomineerd voor een Colombina, VSCD Theaterprijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol, voor haar rol in Lichter dan Ik. Met de theatervoorstelling Sell me your Secret won Denise de Zilveren Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’.

In 2020 sprak zij in vloeiend Bahasa Indonesia de documentaire Ze noemen me Baboe in, welke 2 Gouden Kalveren won (voor beste lange documentaire en beste montage) en genomineerd werd voor een International Emmy Award voor beste documentaire.

Ze was een van de stemmen in de films The Bad GuysEverest de jonge Yeti en Turning Red die nu te zien is op Disney Plus. Daarnaast sprak zij in voor o.a. Het Rijksmuseum en Het Tropenmuseum.

Op dit moment staat Denise in de voorstelling Poppenkast bij De Toneelmakerij.