Dennis Rudge

Acteur - film - TV - theater

Het temmen van de feeks, The Mountaintop, Shouf Shouf de serie, Schnitzelparadijs de serie, Keyzer & de Boer Advocaten, Grijpstra en de Gier, Flikken Maastricht, Cop vs Killer, Bellicher de serie, Dokter Tinus, De Zuidas en Smeris, Bon Bini Holland, Welkom bij de Kamara's, ARES.

Dennis Rudge studeerde in 1990 af aan de Toneelschool Amsterdam. Was te zien bij Toneelgroep Amsterdam in Het temmen van de feeks en ook bij het Nationale Toneel, Joop van den Ende Theaterproducties, ZT Hollandia, Stichting Map en Stichting Zep. Samen met Joy Wielkens maakt hij de voorstelling The Mountaintop over Martin Luther King.

Hij is regelmatig op televisie te zien in o.a. Shouf Shouf de serie, Schnitzelparadijs de serie, Keyzer & De Boer Advocaten, Grijpstra en de Gier, Dalziel en Pascoe, Flikken Maastricht, Sorry Minister, Cop vs Killer, Bellicher de serie en Welkom bij de Kamaras, Dokter Tinus, De Zuidas en Smeris.

Hij speelde in de films Bon Bini Holland en Bon Bini Holland 2, Tom Adelaar (one night stand) en Bloody Marie, vorig jaar speelde hij in de theatervoorstelling Scrooge, geen Christmas Carol.

Dennis had een vaste rol in de eerste Nederlandse Netflix serie: ARES

Geboren 19-04-1961 te District Suriname
Lengte 187 cm
Haar Donkerbruin
Ogen Donkerbruin
Talen Engels, Nederlands, Surinaams