Eliyha Altena

Acteur - Voiceover - Zanger - Instagram

KNOKKE OFF, Silverstar, Misfit de serie, Zomer in Frankrijk, Hunterstreet, Ludwigs, Sonny Boy, Amandla Mandela de musical, Junior Songfestival 2015 en De Eindmusical.

Eliyha werd geboren in 2002. Hij startte zijn acteercarrière in 2009 in de serie Voetbalvrouwen en speelde daarna in 2011 de jonge Waldy in de film Sonny Boy. Over de bijzondere jeugd van Eliyha werd in 2012 de documentaire STAR (ZAPP) gemaakt. Daarna volgde al snel andere rollen in de series Joeys eerste Bokswedstrijd (ZAPP), Zomer in Zeeland (SBS6) en De Eindmusical (AVROTROS). Met De Eindmusical won hij de Gouden Stuiver in 2018. Hij speelde 2 jaar lang een hoofdrol in Hunterstreet (Nickelodeon) en vervolgens ook in De Ludwigs. Hij was te zien in Misfit de serie (Netflix) en speelde een grote rol in de bioscoopfilm Silverstar. Ook is hij te zien in de bioscoopfilm Zomer in Frankrijk.

Eliyha speelt zijn eerste hoofdrol in de Vlaamse serie KNOKKE OFF, (VRTmax en Netflix). Een serie over een groep jonge twintigers die een schijnbaar onbezonnen zomer beleven in het weelderige Knokke.

Naast acteren op TV speelde Eliyha ook in diverse theaterproducties. Hij begon in de musical Zorro (Stage Entertainment). Daarna werd hij gecast voor de musicals Waanzinnig Gedroomd en Amandla Mandela. Als zanger was hij in 2015 finalist van het Junior Songfestival (AVROTROS). Hij trad verder op in o.a. het Ziggo Dome tijdens het event Let’s Dance.

Als stemacteur sprak hij ondermeer de films Bibi en Tina en Zootroplis in. Ook was hij te horen in diverse animatieseries waaronder NickPaw Patrol en Lost and Found. In deze laatste serie zong hij ook.

Eliyha is zeer actief op instagram. Hij heeft ruim 20.000 volgers.