Eliyha Altena

Acteur - Voiceover - Zanger - Instagram

Silverstar, Misfit de serie, Zomer in Frankrijk, Hunterstreet, Ludwigs, Sonny Boy, Amandla Mandela de musical, Junior Songfestival 2015 en De Eindmusical.

Eliyha werd geboren in 2002 en groeide op in Almere.

Hij startte zijn acteercarrière in 2009 in de serie Voetbalvrouwen en speelde daarna in 2011 de jonge Waldy in de film Sonny Boy. Daarna volgde al snel andere rollen in de series Joeys eerste Bokswedstrijd (ZAPP), Zomer in Zeeland (SBS6) en De Eindmusical (AVROTROS). Met De Eindmusical won hij de Gouden Stuiver in 2018. Hij speelde 2 jaar lang een hoofdrol in Hunterstreet (Nickelodeon) en vervolgens ook in De Ludwigs.

Hij was te zien in Misfit de serie (Netflix) en speelde een grote rol in de bioscoopfilm Silverstar. Volgend voorjaar is hij opnieuw in de bioscoop te zien in film Zomer in Frankrijk.

De afgelopen maanden draaide Eliyha voor een grote Vlaamse Netflixproductie waarin hij de hoofdrol speelt. De serie zal in het voorjaar van 2023 worden uitgezonden.

Naast acteren op TV speelde Eliyha ook in diverse theaterproducties. Hij begon in de musical Zorro (Stage Entertainment). Daarna werd hij gecast voor de musicals Waanzinnig Gedroomd en Amandla Mandela.

Over de bijzondere jeugd van Eliyha werd in 2012 de documentaire STAR (ZAPP) gemaakt.
Hij kreeg landelijke bekendheid in 2015 als finalist van het Junior Songfestival (AVROTROS). Hij trad verder op in o.a. het Ziggo Dome tijdens het event Let’s Dance en was host op premières.

Als stemacteur sprak hij ondermeer de films Bibi en Tina en Zootroplis in. Ook was hij te horen in diverse animatieseries waaronder NickPaw Patrol en Lost and Found. In deze laatste serie zong hij ook.

Eliyha is zeer actief op instagram. Hij heeft ruim 20.000 volgers.