Femke Lakerveld

Simon, Vox Populi, Divorce, Dokter Tinus, Flikken Maastricht, Medea, Goede Tijden Slechte Tijden, Van God Los, Meiden van De Wit, De co-assistent

Inleiding

Femke speelde in 1996 haar eerste grote rol in de film Hufters & hofdames. Na deze rol volgden al snel hoofdrollen in de films Babylon, De Boekverfilming en Rent a Friend van regisseurEddy Terstall.Ook was ze te zien in de films Simon, SEXtet en Vox Populi (Terstall), 06/05 (Theo van Gogh), De Nobelprijswinnaar (Timo Veltkamp), De sterkste man van Nederland (Mark de Cloe) en Alles op tafel (Will Koopman).

Televisie

Op televisie was Femke onder meer te zien in de series DNA, Divorce, Dokter Tinus, Flikken Maastricht, Centraal Medisch Centrum, Meiden van De Wit, Medea, Lieve Lust, Parels & Zwijnen, Goede Tijden Slechte Tijden, Zoop, Spanga’s, De co-assistent, Kappen nou!, Echt niet OK en in de telefilms De Stilte van het Naderen en Ravel. Ook speelde ze in een aantal korte films en videoclips van diverse bands. In 2011 speelde zij Charlene de Carvalho-Heineken in de miniserie Freddy, leven in de brouwerij. Afgelopen jaar was Femke te zien in ‘Rehab’ een aflevering van Van God Los (Pupkin Film), waarin zij naast Javier Guzman een hoofdrol vertolkt.

Theater

Vanaf 2003 speelde Femke in diverse theatervoorstellingen van het Utrechtse gezelschap Factor 1. Ook was zij te zien in de musical Boyband (Nederlands en Engelstalig) en nam deel aan muziektheatervoorstellingen (onder andere op De Parade). In 2011 speelde Femke een hoofdrol in het toneelstuk De dood van Theo van Gogh, onder productie van De Balie in Amsterdam.

Commercieel

Femke was te zien in diverse binnen- en buitenlandse commercials zoals Johnson & Johnson, Citroën, KPN, Andrelon, Mora, Gamma, Staatsloterij, Albert Heijn, Unox, Mediq, Vodafone, T-mobile.

Geboren 16-09-1974 te Hoorn
Lengte 174 cm
Haar Bruin

Ogen Bruin
Talen Nederlands, Engels