Jaike Belfor

Celblok H, De Slimste Mens, Aan niets overleden, Bro’s before Ho’s, Dummie de Mummie 2, Bella Donna’s, Toen wij van Rotterdam Vertrokken, Aan niets overladen.

Jaike studeerde in 2002 af aan de acteursopleiding in Utrecht (HKU).

Ze speelde in diverse theatervoorstellingen waaronder Toen wij van Rotterdam vertrokken (Zilveren krekel meest indrukwekkende productie), Aan niets overleden, STUK en HUID.

Naast spelen ontwikkelde zij zich ook als theatermaker. In 2009 deed zij mee aan het Leids Cabaret Festival, waar zij de finale haalde.

Sinds 2012 is zij ook regelmatig te zien in film- en televisieproducties waaronder Bro’s before Ho’s, Dummie de Mummie 2 en Bella Donna’s. Jaike verwierf landelijke bekendheid met haar rol als Boomer in de televisieserie Celblok H.

Naast theater is vechtsport haar grote liefde. Ze geeft karate- en zelfverdedigingslessen en workshops in stagefight. Ook is ze zelf actief als MMA-vechter.

Afgelopen jaar viel Jaike op als deelnemer aan De Slimste Mens, waar zij de finaleweek haalde. De komende periode is zij te zien in de film Aan niets overleden en in de voorstelling Eigen Schuld van Studio 52nd.

Geboren 05-01-1978 te Willemstad, Curaçao
Lengte 167 cm
Haar Bruin, Zwart
Ogen Donkerbruin
Talen Engels, Surinaams, Nederlands