Jaike Belfor

Actrice - film - tv - radio

Wie is de Mol, Celblok H, De Slimste Mens, Aan niets overleden, Fit Girls, Bro’s before Ho’s, Dummie de Mummie 2, Bella Donna’s, Deep Shit, De Club van Lelijke Kinderen - De Staatsgreep, Ninja Nanny 2.

Jaike studeerde in 2002 af aan de acteursopleiding in Utrecht (HKU). Ze speelde in diverse theatervoorstellingen waaronder Toen wij van Rotterdam vertrokken (Zilveren krekel meest indrukwekkende productie), Aan niets overledenBack to Oz en Twelfth Night. Naast spelen ontwikkelde zij zich ook als theatermaker. In 2009 deed zij mee aan het Leids Cabaret Festival, waar zij de finale haalde. Deze zomer speelt ze in de voorstelling Poppy bij Vis à Vis.

Sinds 2012 is zij ook regelmatig te zien in film- en televisieproducties waaronder Bro’s before Ho’s, Dummie de Mummy 2 en Bella Donna’s. Jaike verwierf landelijke bekendheid met haar rol als Boomer in de televisieserie Celblok H. Ze speelde in de film Aan niets overleden, in de series Mocro Maffia, De club van lelijke kinderen – de StaatsgreepFit Girls, Ninja Nanny 2 en Nood.  In het najaar van 2021 speelde zij een grote rol in de serie Deep Shit.

In 2018 viel Jaike op als deelnemer aan De Slimste Mens waar zij de finaleweek haalde en in 2020 was zij kandidaat in Wie is de mol.

Lange tijd was zij vaste sidekick van Roelof de Vries in het radioprogramma B.V.S.C. Daarnaast is zij als stem te horen in diverse commercials (o.a. voor De Rijksoverheid) en spreekt zij luisterboeken in.

Naast theater is vechtsport haar grote liefde. Ze geeft karate- en zelfverdedigingslessen en workshops in stagefight. Ook is ze zelf actief als MMA-vechter en olympic weightlifter en maakt zij regelmatig gevechtschoreografie voor films en series.