Jaike Belfor

Actrice - film - tv - radio

Wie is de Mol, Celblok H, De Slimste Mens, Aan niets overleden, Fit Girls, Bro’s before Ho’s, Dummie de Mummie 2, Bella Donna’s, Toen wij van Rotterdam Vertrokken, Back to Oz, B.V.S.C radio, Mocro Maffia, De Club van Lelijke Kinderen - De Staasgreep, Ninja Nanny 2.

Jaike studeerde in 2002 af aan de acteursopleiding in Utrecht (HKU).

Ze speelde in diverse theatervoorstellingen waaronder Toen wij van Rotterdam vertrokken Zilveren krekel meest indrukwekkende productie), Aan niets overleden en Back to Oz van Het Filiaal.

Naast spelen ontwikkelde zij zich ook als theatermaker. In 2009 deed zij mee aan het Leids Cabaret Festival, waar zij de finale haalde.

Sinds 2012 is zij ook regelmatig te zien in film- en televisieproducties waaronder Bro’s before Ho’s, Dummie de Mummy 2 en Bella Donna’s . Jaike verwierf landelijke bekendheid met haar rol als Boomer in de televisieserie Celblok H. Ze speelde recent in de film Aan niets overleden, in de serie Mocro Maffia, De club van lelijke kinderen – de Staatsgreepen in de webserie Fit Girls.

Naast theater is vechtsport haar grote liefde. Ze geeft karate- en zelfverdedigingslessen en workshops in stagefight. Ook is ze zelf actief als MMA-vechter en olympic weightlifter en maakt zij regelmatig gevechtschoreografie voor films en series.

In 2018 viel Jaike op als deelnemer aan De Slimste Mens waar zij de finaleweek haalde. In 2020 was zij kandidaat in Wie is de mol.

Momenteel is zij vaste sidekick van Roelof de Vries in het radioprogramma B.V.S.C. en te zien in Mocro Maffia seizoen 3. Binnenkort zal zij ook te zien zijn in Ninja Nanny 2 en Nood.

Geboren 05-01-1978 te Willemstad, Curaçao
Lengte 167 cm
Haar Bruin, Zwart
Ogen Donkerbruin
Talen Engels, Surinaams, Nederlands