Jeremy Baker

Acteur - film - tv - schrijver - vertaler

Koefnoen, Into The Woods, EurovisionTutorials, Robert Long, I.M., De Producers, Rocky Horror Show, Putting It Together, Fidessa en Een Ander Licht

Jeremy studeerde aan de Akademie voor Kleinkunst waar hij werd onderscheiden met de Creativiteitsprijs en de Jean Louis Pisuisse-prijs. In theaters was hij te zien in o.a. Nun, O Unsterblichkeit Bist Du Ganz Mein, Tuin Der Lusten, De Prinses Revue, The Broadway Ladybirds, Sabberiosia, In Beeld, de Nederlandse en Belgische producties van de musical De Producers en Into The Woods. Voor zijn rol als Leen Jongewaard in Robert Long ontving hij een Musical Award.

Hij speelde in verschillende films o.a.: Richting Engeland, Eén zoals niemand, And The Band Played On…, Mindhunters, Fidessa,  The Story Of Boris en recent in De club van lelijke kinderen.

Jeremy is stemacteur in onder andere All Grown Up, What’s With Andy, Mon Colle Knights,
Transformers, Titeuf, Expeditie Berenklauw en Sanjay & Craig en films zoals o.a. Finding Nemo, The Chronicles Of Narnia, Arthur Christmas en Titeuf De Film.

Op televisie was hij te zien in o.a. Twintig plus, Fort Alpha, Tegen wil en dank, Toen was geluk heel gewoon, Linda Linda, Schoolplein, Studio Snugger en Mouna’s keuken.

Vanaf 2004 tot het laatste seizoen in 2016, is Jeremy als acteur/schrijver verbonden geweest aan het satirische TV-programma Koefnoen, dat in 2006 onderscheiden werd met de Zilveren Nipkow Schijf. Dit theaterseizoen is hij met Koefnoen ook weer op tournee.

De afgelopen jaren werkte hij veel als schrijver en vertaler voor theater- en musicalproducties o.a. De Rocky Horrorshow, Nunsense, Buyer and Cellar, The Producers en Into the woods. Voor het Eurovision Songfestival 2021 schreef hij de tutorials van Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials).