Joshua Albano

Acteur - film - tv - theater - stemacteur

Spaghettirellen, Tegendraads, Stille dorst, DNA, Keizersvrouwen, Voelbalmaffia, Flikken Maastricht, La Famiglia, Selma Ann Louise

Joshua Albano is geboren op 24 augustus 1994 in Doetinchem. Hij is van Italiaanse afkomst. Hij voltooide in 2018 zijn opleiding aan de toneelschool Utrecht. In het theater was hij in verschillende producties te zien bij de theateralliantie waaronder Selma Ann Louis onder regie van Pieter Kramer en Sophie onder regie van Antoin Uitdehaag. In 2021 speelde hij een hoofdrol in de productie Spaghettirellen van Theatergroep De Jonge Honden. In de zomer van 2022 was hij te zien zijn in The Damned van ITA.

Op televisie was Joshua te zien in series als La Famiglia, Voetbalmaffia, Keizersvrouwen en Flikken Rotterdam. Hij won voor de korte film Stille dorst de prijs best supporting actor op het Queenpalm international film festival. Momenteel draait hij voor een nieuwe serie en voor de film Tegendraads.

Naast acteren is Joshua een veelgevraagd stemacteur voor onder andere Rijksoverheid, Basic Fit, MTV, Longfonds en Energie Direct. Daarnaast spreekt hij in voor animatiefilms als Sonic.

Met zijn vader heeft hij een eigen webshop in Italiaanse wijnen (www.divinorosso.nl). Bij deze wijnen hebben zij ook mooie gerechten uitgezocht. In YouTube video’s worden deze authentieke Italiaanse familierecepten uitgelegd.