Julien Croiset

Acteur - film - tv - theater

Mensdagen, Klem, Van God Los, De Zuidas, Vilify, Houvast, De Held, Bon Bini Holland 2, De 12 van Oldenheim, Flikken Maastricht, De Ludwigs, Van Lucht en Veren, Beneden de rivieren. GTST.

Julien Croiset studeerde Toneel aan het Conservatorium in Antwerpen en volgde de Toneelschool Maastricht. Hierna haalde hij nog een master psychologie aan de Vrije Universiteit.

Na zijn studie heeft hij veel gespeeld bij grote Nederlandse gezelschappen als De Appel, Het Nationale Toneel, Theater van het Oosten en de Haagsche Komedie. Na een aantal jaren fulltime spelen besloot hij echter zich toch te richten op de psychologie.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en al meerdere jaren is Julien weer volop aan het spelen. Met name in films en Televisieseries. Zo was hij te zien in ondermeer Houvast (best short film Tribeca Film Festival 2016), De Held, Bon Bini Holland 2, De 12 van Oldenheim, Flikken Maastricht, De Ludwigs, Klem, Van God Los, De Zuidas en Vilify (short). Ook speelde hij in een afstudeervoorstelling Manifesten en in Het Bittere Kruid op Theaterfestival na de Dam.

Afgelopen jaar speelde hij een langere periode een gastrol in Goede Tijden, Slechte Tijden en was hij te zien in Keizersvrouwen en Oogappels. Hij speelde ook een de hoofdrol in de korte film Mensendagen.

Hij is te zien in de korte film Van lucht en Veren en speelde recent in het theater met zijn vader Hans Croiset in de voorstelling Beneden de rivieren. Deze voorstelling werd geregisseerd door zijn moeder Agaath Witteman. Een bijzonder project dus.

Julien wordt met regelmaat gecast voor commercials, waaronder Albert Heijn, SNS Bank, Binck Bank en OHRA verzekeringen.

Acteren combineert hij met zijn werk als psycholoog en het lesgeven op de Universiteit.

Geboren 29-10-1965 te Amsterdam
Lengte 192 cm
Haar Donkerblond
Ogen Blauw-grijs-groen
Stembereik Bariton
Talen Duits, Engels, Nederlands