Lars Nieuwenhuis

Acteur

Flexe Gasten - Klokhuis - Flexe Meiden - Volgmania

Lars is op 2 februari 2006 geboren in Utrecht. Hij zit op het Christelijk Gymnasium en speelt al enkele jaren bij Theaterschool Utrecht.

Lars vertolkt al drie seizoenen een hoofdrol (Lucas) in de serie Flexe Gasten (KRO-NCRV) welke te zien is via het youtube kanaal van NPO ZAPP. Deze komische jeugddramaserie begon als webserie, maar werd door het grote succes inmiddels meerdere keren op televisie uitgezonden. In Flexe Gasten zijn drie nerds op de eerste dag van het nieuwe schooljaar direct weer het doelwit zijn van allerlei pesterijen en vernederende acties. In een poging populair te worden richten ze hiphopgroep Flexe Gasten op. Seizoen 3 is maart 2023 online gekomen.

In het kader van De week tegen pesten ontwikkelde regisseur Nick Jongerius een spinoff: Flexe Meiden, waarin Lars ook twee seizoenen meespeelde.

In de jeugdserie Klokhuis was hij te zien in de terugkerende rol Amin, de zoon van een Turks-Nederlandse gezin. Daarnaast was hij te zien in Vlogmania, Broodje Aap en was hij gezicht van de Nationale Vrijwilligersprijzen.