Loek Peters

MA, Kauwboy, De Sterkste Man van Nederland, Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen, Het Echte Leven, Penoza, Toren C, A'dam - E.V.A., Als de dijken breken, Apenstreken, Bloed, Zweet en Tranen.

Loek Peters (1974) is in 2000 afgestudeerd aan de toneelschool Amsterdam. Daarna maakte hij tot 2009 onderdeel uit van het vaste ensemble van het Noord Nederlands Toneel (NNT). Bij dit gezelschap was hij onder andere te zien in Othello, De getemde feeks, Arthuro ui en Zonnekinderen. In 2011 had hij een hoofdrol in het door Peter de Baan geregisseerde stuk Blind vertrouwen. In 2015 keerde hij korte tijd terug bij het NNT in de voorstelling De Twaalf gezworenen  en in 2016 speelde hij in de Troje Triologie (Toneelschuur Producties) welke geselecteerd is voor het Theater Festival 2017.

Op televisie was hij te zien in verschillende Nederlandse dramaseries, waaronder De geheimen van Barslet, Toren C, A’dam – E.V.A., Lijn 32, Voetbalmeisjes en Als de dijken breken. Tevens maakte hij deel uit van de groep acteurs in het improvisatieprogramma De vloer op. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rol als Berry in de serie Penoza en door zijn deelname aan Expeditie Robinson in 2014.

Loek speelde in diverse films zoals Kees de Jongen, Staatsgevaarlijk, Mijn vader is een detective, Mannenharten en de telefilm De Sterkste Man van Nederland, die de Prix Europa heeft gewonnen in de Beste Televisie Fictie 2011. Daarna kwam de film Kauwboy, deze werd op het filmfestival in Berlijn tot beste Europese Jeugdfilm van het jaar gekozen. En in 2012 speelde Loek de rol van Dokter Snor in de boekverfilming Achtste-groepers huilen niet. Tevens was hij te zien in de succesvolle bioscoopfilm Oorlogsgeheimen van Dennis Bots, in de kinderfilm Apestreken en in de speelfilm Bloed, Zweet en Tranen. Voor zijn rol in Het Echte Leven van Robertjan Westdijk, de openingsfilm van Film Festival in Utrecht 2008, ontving Loek Peters een Gouden Kalf nominatie.

De afgelopen maanden was Loek te zien in de voorstelling MA, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst. Vanaf januari 2019 gaat op tournee met People, places, things van Theatergroep Oostpool.

Geboren 03-07-1974 te Papendrecht
Lengte 182 cm
Ogen Groen
Talen Nederlands, Engels