Loek Peters

Acteur - film - tv - theater - stemmenwerk - Instagram

Penoza, De Verraders, Niks Vreemds aan, Expeditie Robinson, Kruimeltje en de strijd om de goudmijn, People places things, MA, Kauwboy, De Sterkste Man van Nederland, Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen, Het Echte Leven, Nieuw Zeer, Toren C, A'dam - E.V.A., Als de dijken breken, Apenstreken, Bloed Zweet en Tranen.

Loek Peters (1974) is in 2000 afgestudeerd aan de toneelschool Amsterdam. Daarna maakte hij tot 2009 onderdeel uit van het vaste ensemble van het Noord Nederlands Toneel (NNT). Bij dit gezelschap was hij onder andere te zien in OthelloDe getemde feeksArthuro ui en Zonnekinderen. In 2011 had hij een hoofdrol in het door Peter de Baan geregisseerde stuk Blind vertrouwen. In 2015 keerde hij korte tijd terug bij het NNT in de voorstelling De Twaalf gezworenen en in 2016 speelde hij in De Troje Triologie (Toneelschuur Producties) welke geselecteerd is voor het Theater Festival 2017. In 2019 stond hij in het theater met de voorstelling MA, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst en ging op tournee met People, Places, Things van Toneelgroep Oostpool

Op televisie was hij te zien in verschillende Nederlandse dramaseries, waaronder De geheimen van Barslet , Toren CA’dam – E.V.A.Lijn 32Voetbalmeisjes en Als de dijken breken. Tevens maakte hij deel uit van de groep acteurs in het improvisatieprogramma De vloer op. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rol als Berry in de serie Penoza en door zijn deelname aan Expeditie Robinson in 2014 en aan het RTL 4 programma De Verraders in 2021.

Loek speelde in diverse films zoals Kees de Jongen,  Mijn vader is een detectiveMannenharten en de telefilm De sterkste man van Nederland, die de Prix Europa heeft gewonnen in de Beste Televisie Fictie 2011. De film Kauwboy werd op het filmfestival in Berlijn tot beste Europese Jeugdfilm van het jaar gekozen. In 2012 speelde Loek de rol van Dokter Snor in de boekverfilming Achtste-groepers huilen niet. Tevens was hij te zien in de succesvolle bioscoopfilm Oorlogsgeheimen van Dennis Bots, in de kinderfilm Apestreken en in de speelfilm Bloed, Zweet en Tranen. Voor zijn rol in Het Echte Leven van Robertjan Westdijk, de openingsfilm van Film Festival in Utrecht 2008, ontving hij een Gouden Kalf nominatie. Recent was Loek te zien in Penoza de film, het vervolg op de succesvolle serie, in Whitestar en in Kruimeltje en de strijd om de Goudmijn.

het afgelopen jaar was hij te zien in de film Niks vreemds aan, waarin hij een van de hoofdrollen speelde en op televisie ging hij voor de 2e keer de uitdaging aan om te overleven op een eiland in Expeditie Robinson. Op instagram is hij zeer actief.

Met zijn eigen bedrijf Maak de ander beter  verzorgt Loek trainingen en inspiratiesessies in het bedrijfsleven. Vanuit zijn ervaringen en de manier van werken die hij als acteur hanteert op het toneel heeft hij een werkwijze/filosofie ontwikkeld die als uitgangspunt heeft de ander zo goed mogelijk zijn werk te laten doen.