Lucretia van der Vloot

Actrice - film - tv - theater - zangeres

Annie de Musical, Big Black & Beautiful, De Marathon, Lucretia sings Gladys, All Stars 2: Old Stars, De Boekverfilming, The Big Escape, SEXtet, In Oranje, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Oh Baby, Weemoed, Zapp Missie, Kind van twee werelden, All together Now.

Lucretia is een geboren en getogen Amsterdamse, maar haar roots liggen in Suriname. Ze studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kleinkunst. Sinds vertolkt zij vele rollen in zowel film-, televisie- als theaterproducties.

In de theaters was zij te zien in o.a. Klotewijven met Ellen Pieters, Tip Top, Bernstein Broadway Songbook, begeleid door het Metropole Orkest, Female Factory , She got game, High Heels in concert, Othello en Klaagliederen. Voor de theatervoorstelling Jenny Arean met Lucretia van der Vloot won ze samen met Jenny de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied ‘Halleluja amen’, geschreven door Jurrian van Dongen met muziek van Martin van Dijk. Recent speelde zij in de theaterproductie De Marathon.

Maar Lucretia maakte ook altijd haar eigen theaterprogramma’s, zoals Alles Wat telt, Altijd over Liefde, Soulcabaret en Altijd Alles. Vorig seizoen tourde ze met de voorstelling Lucretia sings Gladys, een eerbetoon aan de grootste nog levende soullegende en dit voorjaar speelde zij samen met Thijs Borsten in de door hen ontwikkelde voorstelling Kind van twee werelden. Momenteel speelt zij de rol van Miss Hannigan in ANNIE en gaat de komende maanden spelen in de voorstelling Over de Grens.

Lucretia was te zien in veel films en televisieseries waaronder All Stars 2: Old Stars, De Boekverfilming, SEXtet, In Oranje, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Oh Baby, Weemoed (televisieserie) en ZAPP Missie Dit voorjaar schopte zij het ver als deelnemer aan het programma The Big Escape en was te zien als één van de juryleden van All Together Now. Recent heeft ze gedraaid voor de komische jeugd dramaserie Flexe Gasten en speelde ze een bijrol in de horror pilot ROT. 

Al bijna 15 jaar zingt zij samen met Michelle David en Rocq-E Harrel in de succesvolle groep Big Black and Beautifull.

Geboren 21-09-1968 te Amsterdam
Lengte 168 cm
Haar Zwart
Ogen Bruin
Talen Engels, Nederlands