Lucretia van der Vloot

Actrice - film - tv - theater - zangeres

Annie de Musical, Het feest van Tante Rita, Big Black & Beautiful, De Marathon, Lucretia sings Gladys, All Stars 2: Old Stars, De Boekverfilming, The Big Escape, SEXtet, In Oranje, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Oh Baby, Weemoed, Zapp Missie, Kind van twee werelden, All together Now.

Lucretia is een geboren en getogen Amsterdamse, maar haar roots liggen in Suriname. Ze studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kleinkunst. Sinds vertolkt zij vele rollen in zowel film-, televisie- als theaterproducties.

In de theaters was zij te zien in o.a. Klotewijven met Ellen Pieters, Tip Top, Bernstein Broadway Songbook, begeleid door het Metropole Orkest, Female Factory , She got game, High Heels in concert, Othello en Klaagliederen. Voor de theatervoorstelling Jenny Arean met Lucretia van der Vloot won ze samen met Jenny de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied ‘Halleluja amen’, geschreven door Jurrian van Dongen met muziek van Martin van Dijk. Recent speelde zij in de theaterproductie De Marathon.

Maar Lucretia maakte ook altijd haar eigen theaterprogramma’s, zoals Alles Wat telt, Altijd over Liefde, Soulcabaret en Altijd Alles. Ze tourde met de voorstelling Lucretia sings Gladys, een eerbetoon aan de grootste nog levende soullegende en speelde samen met Thijs Borsten in de door hen ontwikkelde voorstelling Kind van twee werelden. Recent speelde zij de rol van Miss Hannigan in de muscial ANNIE en speelde in de locatievoorstelling Over de Grens.

Lucretia was te zien in veel films en televisieseries waaronder All Stars 2: Old Stars, De Boekverfilming, SEXtet, In Oranje, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Oh Baby, Weemoed (televisieserie,  ZAPP Missie, Flexe Gasten en speelde ze een bijrol in de horror pilot ROT. De afgelopen maanden draaide Lucretia voor een internationale serie in België en Ierland en voor de film Net als in de film.Binnenkort gaat Het feest van Tante Rita, met Lucretia in de titelrol, in première.

Ze was deelnemer aan het programma The Big Escape en te zien als één van de juryleden van All Together Now. 

Al bijna 15 jaar zingt zij samen met Michelle David en Rocq-E Harrel in de succesvolle groep Big Black and Beautiful.