Lucretia van der Vloot

Big Black & Beautiful, De Marathon, Lucretia sings Gladys, All Stars 2: Old Stars, De Boekverfilming, SEXtet, In Oranje, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Oh Baby, Weemoed, Zapp Missie.

Lucretia is een geboren en getogen Amsterdamse, maar haar roots liggen in Suriname. Ze studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kleinkunst. Sinds vertolkt zij vele rollen in zowel film-, televisie- als theaterproducties.

In de theaters was zij te zien in o.a. Klotewijven met Ellen Pieters, Tip Top, Bernstein Broadway Songbook, begeleid door het Metropole Orkest, Female Factory , She got game, High Heels in concert, Othello en Klaagliederen. Voor de theatervoorstelling Jenny Arean met Lucretia van der Vloot won ze samen met Jenny de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied ‘Halleluja amen’, geschreven door Jurrian van Dongen met muziek van Martin van Dijk. Afgelopen seizoen speelde zij in de theaterproductie De Marathon.

Maar Lucretia maakte ook altijd haar eigen theaterprogramma’s, zoals Alles Wat telt, Altijd over Liefde, Soulcabaret en Altijd Alles. Momenteel tourt zij met de voorstelling Lucretia Sings Gladys, een eerbetoon aan de grootste nog levende soullegende.

Lucretia was te zien in veel films en televisieseries waaronder All Stars 2: Old Stars, De Boekverfilming, SEXtet, In Oranje, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Oh Baby,  Weemoed (televisieserie) en ZAPP Missie.

Al bijna 15 jaar zingt zij samen met Michelle David en Rocq-E Harrel in de succesvolle groep Big Black & Beautiful, één van de meest inspirerende, trendsettende girlpower-groepen van Nederland.

Geboren 21-09-1968 te Amsterdam
Lengte 168 cm
Haar Zwart
Ogen Bruin
Talen Engels, Nederlands