Matteo van der Grijn

Acteur - film - tv - theater - stemmenwerk

Soldaat van Oranje - De Musical, Zwanger en Co, Wil de Krokodil, Lightyear, Het Herriehofje, Levenslied, Nieuwe buren, De Mannen van Dokter Anne, Het Klokhuis, Oogappels, Tribes of Europe, Toscaanse Bruiloft, Gek van Geluk, Keizersvrouwen, Of ik gek ben, Bankier van het verzet, Gilette, Lexus.

Matteo van der Grijn voltooide in 2007 zijn opleiding aan de Toneelschool Arnhem.

Na zijn opleiding begon Matteo zijn carrière in de voorstelling Hamlet, van de Theatercompagnie, onder regie van Theu Boermans. Daarnaast was hij te zien in verschillende producties van het Nationale Toneel: Levende Doden, De Prooi en Midzomernachtdroom. In het seizoen 2010/2011 speelde Matteo als eerste acteur de titelrol in de musical Soldaat van Oranje onder regie van Theu Boermans en in 2014/2015 speelde hij bij het Nationale Toneel in Blauwdruk voor een nog beter leven onder regie van Johan Doesburg. Verder was hij te zien in o.a. Fatal Attraction en Indecent Proposal.

Daarnaast was Matteo te zien in vele televisieseries als Levenslied, Nieuwe Buren, Adem in – Adem uit, Klem, Celblok H, De Mannen van dokter Anne, Keizersvrouwen, DNA en Oogappels. Hij speelde tevens diverse gastrollen in Het Klokhuis.

Ook speelde Matteo in heel veel films waaronder Toscaanse Bruiloft, Daglicht, Of Ik Gek ben, Mannenharten, Bankier van het verzet, Kapsalon Romy, Hartenstrijd en Gek van Geluk.

Matteo speelde een mooie rol in de internationale serie Tribes of Europa en een rol in de internationale film The Goldfinch.

Hij is momenteel te zien in de film Zwanger & Co en in de serie Het Herriehofje.

Naast zijn werk voor de camera of op toneel is Matteo een veelgevraagd stemacteur. Hij is vaste stem van o.a. Lexus en Gilette, sprak diverse tekenfilms in waaronder Sing 2The CroodsLightyear (stem: Buzz Lightyear), Wil de Krokodil en spreekt ook audioboeken en audiotours in (o.a. Amsterdam Light Festival 2022).

Matteo spreekt vloeiend Italiaans en heel goed Engels.