René van Zinnicq Bergmann

Acteur - voice-over - regisseur - training

Smeris - Rembrandt en ik - Soldaat van Oranje - Ventoux - Lazarus - The Lion King.

René heeft een brede ervaring als acteur in theater en televisie/film. Hij speelde talloze grote en kleine rollen bij toneelgezelschappen en in musicals. Verder speelt hij in vele televisieseries en films. Recentelijk was hij te zien in de politieseries Smeris en Flikken Rotterdam. Eind 2023 is René te zien als hoofdrolspeler in een nieuwe speelfilm. 

Als voice over was hij te horen in commercials, hoorspelen en documentaires. Voorbeelden daarvan zijn te vinden op renevanzinnicqbergmann.nl. Tevens is hij in het bezit van een thuisstudio, waarmee hij maatwerk kan leveren.

De afgelopen jaren ontwikkelde René zich als regisseur bij grote musicals. Zo was hij Resident Director bij Soldaat van Oranje, The Lion King, en Lazarus. Hij heeft brede regie en management ervaring.

René is ook actief als trainingsacteur en coach. Hij is gespecialiseerd in gesprekstechnieken en invloedstactieken. Hij werkt in opleidingstrajecten voor hoger management, en coacht 1 op 1 mensen met specifieke communicatie vraagstukken.

René spreekt vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Frans.