Rian Gerritsen

De Luizenmoeder, Underdog, Opvliegers 4 - Trossen los!, Due Piccoli Italiani, Van Speijk, Dokter Deen, Celblok H, Spangas, De wederopstanding van een klootzak, Langer Licht.

Rian rondde in 1997 de Toneelschool Arnhem af. Na haar afstuderen speelde ze jaarlijks in meerdere theaterproducties bij onder andere Art&Pro, de Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, Theater het Amsterdamse Bos, TG Bloody Mary, Bos Theaterproducties, Suburbia en PS Theater in Leiden. Recent speelde zij in de voorstelling De Vader van More. Rian werkte ook veel in het jeugdtheater, eerst bij theatergroep Wederzijds en later vele jaren bij De Toneelmakerij. Haar liefde voor poppenspel kon zij kwijt bij theatergroep Gnaffel.

Ze is onder meer bekend van de televisieseries Van Speijk, Dokter Deen, Celblok H, Spangas en De Luizenmoeder. Ook in de films Langer Licht, De wederopstanding van een klootzak en Kidnap is ze te zien.

Ze speelt een hoofdrol in de Italiaanse film Due Piccoli Italiani van Paulo Sassenelli die in het voorjaar van 2018 uitkwam. Daarnaast geeft Rian de theatrale rondleiding ‘Jij en de Gouden eeuw’ en ‘Help de muziek is zoek’ in het Rijksmuseum. In haar vrije tijd geeft ze spellessen aan een jeugdtheaterschool en amateurs.

Dit seizoen is ze te zien in de theatervoorstelling Opvliegers 4 – Trossen los!

In 2016 won ze de prijs voor beste actrice (1e prijs jurk en publiek) voor haar rol in de korte film Underdog van Marc Eikelenboom tijdens het 48hour filmfestival in Rotterdam. In Seattle won ze de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

Geboren 1971