Roel Dirven

The Mopes, Goede tijden Slechte tijden, Het Huis Anubis, Soldaat van Oranje - De Musical, De Woefside Story, Bureau Raampoort, De Spa, Gooische Vrouwen 2, Jeuk, De Zevende Hemel, Victorious, Gamma.

Roel volgde de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Een opleiding waar hij naast zang en spel ook zeer goed leerde dansen. Hij studeerde in 2011 af.

In 2007 speelde hij in de korte film Renée, die onderdeel was van het 48 Hour Film Project. In 2010 maakte Roel zijn televisiedebuut als Raphael Salomons in de televisieserie Het huis Anubis en de 5 van het magische zwaard. Deze rol gaf hem bekendheid bij het grote publiek. Wegens het succes van de serie werden er ook films ontwikkeld. Roel speelde in Het Huis Anubis: De Vijf en de Toorn van Balor en Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna!. Tevens werd bij de serie de single De Vijf Zintuigen opgenomen en was Roel te zien in twee theatervoorstellingen Anubis en het Mysterie van het Verborgen Symbool en Het Huis Anubis en het Geheim van de Verloren Ziel.

Van 2013 tot juli 2015 speelde hij in de musical Soldaat van Oranje de rol van Bram Goudsmid. In seizoen 2016-2017 speelde hij opnieuw in deze productie, maar toen in een van de hoofdrollen Anton Roover. Daarna was hij te zien in de familievoorstelling  De Woefside Story.

Roel speelt regelmatig gastrollen in televisieseries of films, onder andere in Bureau Raampoort, De Spa, Gooische Vrouwen 2 , Jeuk en De Zevende Hemel. In 2018 vertolkt hij de rol van Flo Wagenaar in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook in 2012 en 2016 speelde hij al eens gastrollen in deze soap.

Roel is te zien als hoofdrolspeler Mat in de serie The Mopes in Duitsland (UFA Fiction). Voor de opnames van de serie woonde hij 3 maanden in Berlijn. Deze serie is binnenkort eindelijk op Netflix in Nederland te zien.

In november 2022 werkte Roel mee aan de short Heaven on Earth in Frankrijk. Tijdens het Four Points filmfestival werd Heaven on Earth 2nd runner-up Beste Film en won de prijzen voor Best Acting Ensemble, Best Cinematography en Best Sound Design.

Als stemacteur was hij te horen in verschillende televisieseries, waaronder VictoriousHotel 13 en The Evermoor Chronicles. Ook werkt hij veel als vertaler. Hij spreekt heel goed Duits en Engels.

Roel was enkele jaren het vaste gezicht van bouwmarkt Gamma.